Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fritert sikfilet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stk filetsik
0,5stksitron, saften
mel
1dashsalt
1dashpepper
soya- eller maisolje

Frityrrøre:

100grhvetemel
3sspotetmel
2sssoyaolje
1tsbakepulver
1,5dløl
litt salt

Grønnsaker:

1stkløk
1boks(er)tomater, hermetiske
1stkgrønn paprika
100grauberginer
100grsquash
1feddhvitløk
2ssolivenolje
rosmarin
1dashsalt
1dashpepper
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Soya
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fritert sikfilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier111,24565,57Kcal
Protein9,2647,08gram
Karbohydrat6,4732,90gram
Kostfiber0,773,91gram
Fett4,9825,32gram
Mettet fett1,025,19gram
Alkohol0,28 %
Salt0,211,07gram
Pris på oppskriftenKr 7,65Kr 38,89Kroner
Hele oppskriften veier2 034 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland først frityrrøren og la den svelle mens du forbereder resten.

Press sitron over filetene og vend dem i en blanding av mel tilsatt salt og pepper. Fyll en stekepanne halvfull med olje og varm den opp. Oljen er varm nok når det bobler svakt rundt en tresleiv.

Vend filetene i røren og stek dem i oljen. De må vendes når de er pent brune. Når de er ferdige, legges de på papir slik at oljerester kan trekkes vekk. Strø deretter litt salt over filetene.

Rens løk og paprika. Kutt dem, sammen med squash og auberginer, i små terninger.

Varm oljen i en kjele og ha i hvitløk. Tilsett de kuttede grønnsakene og la det surre i 3-4 minutter. Ha deretter i hermetiske tomater som er grovhakket. Kraften i boksen has også i. La deretter hele blandingen koke i 10 minutter, for så til slutt å smake til med rosmarin, salt og pepper.

Legg stuingen på tallerken med filetene på toppen. Server helst med ris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11924)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.