Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Friterte blåskjell med kinakål




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgstore blåskjell
4stksjalottløk

Frityrrøre:

2dlpils eller mørkt øl
2sssoyasaus
1stkegg
1feddhvitløk
1sskarri
1tschilipulver
1ssspisskummin
hvetemel
0,5tsbakepulver
Kinakålstuing:
0,25stkkinakål
kraften fra blåskjellene
1feddhvitløk
0,5stang(stenger)vaniljestang
0,5stkappelsin
1stklime
2sskoriander, hakket frisk
2sssmør
1dashpepper
solsikkeolje til fritering
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av skjell og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten
Melk
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Friterte blåskjell med kinakål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117,62333,68Kcal
Protein4,1511,77gram
Karbohydrat2,797,92gram
Kostfiber1,143,23gram
Fett9,2126,13gram
Mettet fett3,7610,67gram
Alkohol0,67 %
Salt1,002,83gram
Pris på oppskriftenKr 5,63Kr 15,97Kroner
Hele oppskriften veier1 135 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha blåskjellene i en romslig kjele. Finhakk sjalottløk og ha i kjelen. Sett kjelen på varm plate og ha i litt vann for å sette igang "dampingen" av skjellene. Damp noen minutter til alle skjellene har åpnet seg. Finner du noen som fremdeles er lukket, må de kastes. Sil blåskjellkraften fra kjelen over i en bolle og sett den til side.

Plukk innmaten ut av blåskjellene og tre dem på trespyd. Pass på at spydene ikke er så lange at de ikke går ned i kjelen du skal fritere i.

Lag frityrrøre ved å piske sammen øl, soya, egg, bakepulver og krydderne. Finhakk hvitløk og ha den i. Visp inn nok mel til at det blir en passe tykk røre, litt tynnere enn vaffelrøre. La røren hvile en halvtimes tid.

Vend spydene i mel. Dypp dem deretter i frityrdeigen.

Ha oljen i en romslig jerngryte eller vid stekepanne med høye kanter. Varm oljen til det dannes små bobler rundt et treskaft som stikkes nedi. Friter spydene til deigen rundt skjellene er blitt sprø og gyllen.

Ha blåskjellkraften i en vid kjele. Finhakk hvitløkfeddet og ha i kraften. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut de svarte frøene, og ha dem i kraften sammen med de halve stengene. Press saften ut av limen og den halve appelsinen og ha den i kraften.

Kok opp kraften. Tilsett smøret. Kok kraften inn til en fjerdedel. Ta ut vaniljestangen.

Skjær kinakålen i strimler. Ha kålen i den innkokte kraften. Vend kålen i kraften mens den koker. Tilsett finhakket koriander. Ta ut kålen med to skjeer, la den dryppe av litt og legg den i dype tallerkener. Kok den resterende kraften inn til den tykner litt, og fordel den over kålen.

Legg blåskjellspydene på tallerkenene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7744)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.