Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Friterte kjempereker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2dlhvetemel
2dldovent øl

saus:

100grsjampinjonger, ferske
0,25stkpurre
1ssolje
3dlgrønnsaksbuljong
2tspotetmel eller arrowrot
1,5tskinesisk soyasaus

fritering:

200grkjempereker, sjøkreps eller krepshaler
4dloljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
40gr(frityrolje, mengden som tas opp av rekene og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Skalldyr
Soya
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Friterte kjempereker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,44407,86Kcal
Protein6,2821,63gram
Karbohydrat9,7833,68gram
Kostfiber0,491,69gram
Fett5,3318,35gram
Mettet fett1,093,75gram
Alkohol0,75 %
Salt0,612,09gram
Pris på oppskriftenKr 4,46Kr 15,36Kroner
Hele oppskriften veier1 377 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Visp sammen mel og øl. Sett blandingen i kjøleskapet og la den svelle i 3 timer.

Skjær sjampinjongene i skiver. Rens og skyll purren og skjær den i tynne strimler.

La sjampinjonger og purre frese i oljen i en kjele uten at de får farge.

Bland avkjølt buljong med mel og soyasaus. Visp det sammen med sjampinjongene og purren i kjelen og la alt sammen koke noen minutter.

Tin og rens skalldyrene. Varm opp oljen til 180 C i en kjele.

Dypp skalldyrene i frityrrøren og kok dem i oljen til de er pent brune. La skalldyrene renne av på kjøkkenpapir. Server dem rett etter friteringen, ellers blir skallet seigt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7795)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frityrkokte reker.Frityrkokte reker.
Denne retten har 197,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Beignetdeig til frityrstekte reker.Beignetdeig til frityrstekte reker.
Denne retten har 226,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Orientalske reker.Orientalske reker.
Denne retten har 319,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reker og grønnsaker fritert med tempura.Reker og grønnsaker fritert med tempura.
Denne retten har 238,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.