Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grkokte poteter, skrelt og moset
1dashsalt
0,5tsgurkemeie
2sskorianderblader, hakket
1tsgrønn chili, finhakket
1tshvitløk, finhakket
2sssolsikkeolje
1tssvarte sennepsfrø
1knivsodddyvelsdrekIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsspisskummenfrø
Ca 18blad(er)karribladerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Røre:

220grkikertmel
1knivsoddnatron
1dashsalt
5dlsolsikkeolje til friteringIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Beregnet mengde olje som er igjen i fisken etter fritering

80grsolsikkeolje, kun for riktig fettinnhold


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier238,79830,24Kcal
Protein6,7523,47gram
Karbohydrat23,8482,89gram
Kostfiber3,5412,31gram
Fett12,1542,24gram
Mettet fett1,234,28gram
Salt0,230,79gram
Pris på oppskriftenKr 4,17Kr 14,50Kroner
Hele oppskriften veier1 391 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland poteter, salt, gurkemeie, korianderblader, chili og hvitløk.

Varm 2 ss av oljen i en liten kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, ha i dyvelsdrek og spisskummen. Rør en gang og ha i karriblader. Ta av varmen etter 1 minutt og hell over potetmassen. Bland godt og lag boller 3 cm i diameter.

Lag en tynn røre av mel, bakepulver og salt med så mye vann som trengs.

Varm oljen i kadai eller wok.

Dypp hver bolle i røren og stek dem gylne. Demp varmen så de ikke blir brent. Serveres varme med tomatketchup eller korianderchutney.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6359)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frityrstekte søtpoteter som snacks (kamote que).Frityrstekte søtpoteter som snacks (kamote qu.
Denne retten har 208,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pommes frites.Pommes frites.
Denne retten har 159,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetchips - hjemmelaget.Potetchips - hjemmelaget.
Denne retten har 130,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrstekte potetskiver.Frityrstekte potetskiver.
Denne retten har 124,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.