Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Friterte skreitunger med linser og rødbeter



Friterte skreitunger med linser og rødbeter oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Friterte skreitunger med sherryeddik og rødbeter er en eksklusiv vri på en tradisjonsrik råvare. Denne oppskriften kan du bruke både som forrett og middag.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
20stkskreitunger
2stkrødbete
200grpuylinser
1dlsherryeddik
1dlsukker
4sshvetemel
1sssalt
0,5tspepper
1stkegg
2dlgriljermel
solsikkeolje
80gr(frityrolje, mengden som tas opp av tungene og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Friterte skreitunger med linser og rødbeter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier182,06745,51Kcal
Protein11,4046,68gram
Karbohydrat18,6776,45gram
Kostfiber2,369,66gram
Fett6,3425,96gram
Mettet fett1,616,59gram
Salt1,506,16gram
Pris på oppskriftenKr 10,03Kr 41,07Kroner
Hele oppskriften veier1 638 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stek halvparten av rødbetene i stekeovnen ved 160 grader i ca. 1 time, dette kan gjøres i god tid på forhånd. Skrell og skjær i grove terninger. Kok linsene i usaltet vann i ca. 15 minutter, og sil av kokevannet.
Kok opp sherryeddik og sukker så sukkeret smelter helt. Bland det med linsene og rødbetterningene.

Skreitunger
Rens, skyll og tørk skreitungene. Vend dem først i mel blandet med salt og pepper, deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljermel.
Varm solsikkeolje i frityrkoker, i en panne med høye kanter eller en jerngryte til 170 grader (bruk termometer) og stek skreitungene til de er gylne, sprø og gjennomstekte, ca. 5 minutter.

La dem renne av på fettsugende papir.
Den andre halvparten av rødbetene skrelles og skjæres i løvtynne skiver. Server skreitungene med linsene, rødbeteskivene og pynt med litt karse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28960)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skreitempura.Skreitempura.
Denne retten har 129,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Friterte skreitunger med linser og rødbeter.Friterte skreitunger med linser og rødbeter.
Denne retten har 182,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Friterte fiskegoujoner av Skrei.Friterte fiskegoujoner av Skrei.
Denne retten har 287,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.