Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrkokt torskefilet med safranris




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5kgtorskefilet
1dashsalt
sitron
olje til fritering
mye persille

Til risen:

1sssmør eller margarin
0,5tssafran
2dl2 sl langkornet ris
Ca 4,25dlvann
1tssalt

Til frityrrøre:

2dlhvetemel
0,5tssalt
1,5dløl eller melk
1stkeggehvite, stivpisket
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frityrkokt torskefilet med safranris med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139,82513,44Kcal
Protein8,1129,78gram
Karbohydrat13,9951,37gram
Kostfiber0,361,32gram
Fett5,3319,57gram
Mettet fett1,886,90gram
Alkohol0,39 %
Salt0,853,11gram
Pris på oppskriftenKr 6,76Kr 24,82Kroner
Hele oppskriften veier1 469 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt 1 ss smør til risen og tilsett safran. Ha i risen og la den putre et par minutter under omrøring. Tilsett salt. Ha på vann og la risen trekke under lokk ca 20 minutter - eller følg anvisningen på pakken.

Rør sammen mel, salt og væske til frityrrøren. Ha i den stivpikede hviten.

Varm opp oljen til 180 C. Oljen er passe varm hvis en loffbit blir gyllen på ett minutt.

Del fisken i passe store biter. Ha på salt og sitron. Vend fiskestykkene i frityrrøren med en gaffel og legg stykkene i den varme oljen, et par om gangen.

Friter fisken i oljen et par minutter og la den renne av på kjøkkenpapir.

Friter persillen meget raskt, ca 1/2 minutt. La den renne av.

Anrett fisk og persille på et varmt serveringsfat. Server rikelig med sitronbåter og den duftende safranrisen ved siden av.

Ta gjerne litt brød som tilbehør. Remuladesaus eller majones blandet med kefir eller rømme smaker også godt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11514)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dypstekt fisk dyppet i beignetdeig.Dypstekt fisk dyppet i beignetdeig.
Denne retten har 189,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Thailandske fiskeboller med koriander.Thailandske fiskeboller med koriander.
Denne retten har 157,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.