Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekt blekksprut



Frityrstekt  blekksprut oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Vi var så heldig å komme over fersk akkar hos fiskeeksperten her om dagen, og da ble det igjen prøvd frityrstekt akkar. Vi tenkte på å lage akkalao men droppet det.
Dette er litt spesielt, men smaker ganske OK. Ikke så lett å få tak i fersk blekksprut, men det finnes frossen.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grblekksprut (akkar)
1dlhvetemel
1tssalt
1,5tssitronpepper
7,5dloljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
80grmatolje. mengden som tas opp av blekkspruten og kun til fettberegning


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frityrstekt blekksprut med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,26662,12Kcal
Protein13,7355,68gram
Karbohydrat4,3717,72gram
Kostfiber0,341,38gram
Fett10,0240,64gram
Mettet fett0,351,42gram
Salt0,963,89gram
Pris på oppskriftenKr 4,21Kr 17,07Kroner
Hele oppskriften veier1 622 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin evt dypfryst bleksprut. Dra av hodet og den tynne bruskbiten i ryggen. Skjær av armene, spar dem. Skyll blekkspruten under rennende vann. Trekk av det mørke skinnet. Tørk blekkspruten godt med husholdningspapir. Skjær blekkspruten og armene i ringer.

Bland mel, salt og sitronpepper i en stor plastpose. Legg i blekksprutringene og rist dem slik at de blir panert over det hele.

Varm oljen til 180 C i en tykkbunnet kjele. Kontroller temperaturen med termometer eller en loffbit, som skal bli gyllengul på mindre enn ett minutt.

Legg noen blekksprutringer i oljen om gangen, stek dem gyllengule, 2-3 minutter. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på husholdningspapir.

Server sitronbåter, loff eller kokt ris til. Gjerne også en remuladesaus eller hollandaisesaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7930)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frityrstekt  blekksprut.Frityrstekt blekksprut.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.