Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekt brisling




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgfersk brisling
mel til panering
1stksitron, saften
0,5bunt(er)bladpersille - kun blader, vasket og tørket

Saus:

2stkeggeplommer
2tslys mild Dijonsennep
1,5dlolivenolje
0,5dlolje, nøytral matolje
0,5stksitron, saften av
1knivsoddCayennepepper
2sshvitvin, tørr
0,5tshvit pepper, nykvernet
2feddhvitløkfedd, skrelt og presset
2tsansjosfilet, moset
1tsansjoskraft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Sennep
Spor-av-nøtter
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frityrstekt brisling med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier256,35654,63Kcal
Protein8,9022,73gram
Karbohydrat0,461,17gram
Kostfiber0,110,28gram
Fett24,1961,77gram
Mettet fett4,3611,13gram
Alkohol0,14 %
Salt0,080,21gram
Pris på oppskriftenKr 11,65Kr 29,75Kroner
Hele oppskriften veier1 532 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med sausen. Sennep og eggeplommer røres sammen i en bolle. Tilsett ansjoskraft og hvitvin. Pisk i oljen litt etter litt til det blir en fyldig masse, og ha i resten av ingrediensene til slutt. Bør godgjøre seg noen timer i kjøleskapet.

Skrap brislingen lett. Rens den for innmat. Skjær av alle hoder og finner, men ikke halefinnene. Vask fisken og tørk den på kjøkkenpapir. Dryss over salt og sitronsaft.

Varm en flat kjele eller panne med høy kant, 2-3 cm dyp. Ha i nøytral olje. Varm oljen til ca 180 C. Prøv ved å legge et parsilleblad i – flyter det og begynner å bli brunt, er det klart.

Vend brislingen i melet og stek dem lysebrune. Legg dem på kjøkkenklede, slik at overflødig fett suges opp. Persillebladene steker du til slutt.

Dypp i sausen og spis med en gang.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11925)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.