Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak



Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Her er det valgfritt med fisk, men vi bruke noen pene og litt tykke torskefileter.
Og jeg serverte med pommesfrites og litt raske pannestekte grønnsaker.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grfiskefilet (4 fileter), torsk, sei eller annen hvit fisk
0,5stksitron
1dashsalt
1dashpepper
2tssennep
olje til frityren

Frityrrøre:

2stkegg
1dlfløte
90grhvetemel
1,5dlost, revet
1dashsalt
1dashhvit pepper
1dashrevet muskat

Beregnet mengde olje som er igjen i fisken etter fritering

60grsolsikkeolje, kun for riktig fettinnhold. 10% av vekt på fiskefileten

tilbehør

4porsjon(er)pommes frites
300grgrønnsaksblanding, diverse


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier228,651 133,69Kcal
Protein7,8038,67gram
Karbohydrat19,5696,98gram
Kostfiber2,2311,06gram
Fett12,7563,22gram
Mettet fett4,1220,43gram
Salt0,381,91gram
Pris på oppskriftenKr 4,04Kr 20,03Kroner
Hele oppskriften veier1 983 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Drypp presset sitronsaft over filetene, dryss på salt og pepper og smør den ene siden med et tynt lag sennep.

Pisk sammen egg og fløte til frityrrøren, tilsett mel og ost. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Røren skal være tyktflytende.

Varm rikelig med olje i en tykkbunnet stekegryte til 175 C. Kontroller temperaturen med en loffbit som skal bli gyllenbrun på ett minutt.

Dypp filetene i frityrrøren, et par om gangen, de må være helt dekket av røren, og kok dem i oljen til de blir gyllenbrune, ca 3 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på et husholdningspapir.

Server fiskefiletene nystekte og sprø. Gjerne med erter, gulrotstaver, kokte grønne bønner og asparges.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11765)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frityrstekt fisk.Frityrstekt fisk.
Denne retten har 154,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak.Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak.
Denne retten har 228,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.