Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekt hvalkjøtt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grhvalkjøtt, 200 gr pr. Person
solsikkeolje til steking

Marinade:

1dlrødvin
0,5dlolje
0,25dlsoyasaus
litt rødvinseddik
Ca 5,5dråpe(r)peppersausIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
litt grovmalt pepper
1feddhvitløk, knust

Frityrrøre til 2 personer:

1stkeggehvite
3ssmaizena mel
Ca 1,5ssøl

Saus:

1glassUncle Bens
4porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sennep
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frityrstekt hvalkjøtt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,58695,62Kcal
Protein13,4657,24gram
Karbohydrat17,5874,76gram
Kostfiber0,100,43gram
Fett3,8616,41gram
Mettet fett0,241,02gram
Alkohol0,64 %
Salt0,692,94gram
Pris på oppskriftenKr 13,52Kr 57,49Kroner
Hele oppskriften veier1 701 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å skjære opp kjøttet i små tynne biffer ca ½ cm tykke og størrelse som et bankkort. Rør sammen ingrediensene til marinaden og ha kjøttet oppi. Det kan gjerne stå i kjøleskapet natten over, minimum et par timer.

Rør sammen frityrrøren. Juster tykkelsen med litt væske. Den skal være litt tynnere enn softis. Spe helst med øl, da tilføres kullsyre, som gjør den luftigere.

Ta kjøttet opp av marinaden og la det stå og renne av seg. Hell ca 1 cm olje i en wok evt. stekepanne. La det bli skikkelig varmt, det skal være på grensen til det ryker.

Tørk godt av kjøttet og dypp et stykke nedi frityrrøren. Legg det i woken og la det steke i ca 30 sek. Snu det og stek i 25 sek. Prøv om det er passe stekt før du steker resten. Ikke fyll opp woken/pannen, stek maks 3 stykker om gangen.

Serveres med ris og sursøt saus (Uncle Bens). Bruk saus på glass eller en hjemmelaget variant.

Du kan også dyppe oppskårne grønnsaker som belger eller sukkererter, asparges, løk, hvitløk, paprika osv. i frityrrøren og steke det som tilbehør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11856)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hval wok 3.Hval wok 3.
Denne retten har 130,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hval i wok.Hval i wok.
Denne retten har 125,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok-hval 3.Wok-hval 3.
Denne retten har 59,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.