Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekte blomster




Ingredienser

100 g hvetemel
1 klype salt
1 egg
1,5 dl melk
Eksempel: Blomster av løvetann, asters, eple, nellik, skvallerkål, vinterkarse, squash, gresskar, blomkarse osv


Annonse


Fremgangsmåte:

Lag en pannekakerøre av mel, salt, egg og melk og la den få svelle 30 min. Hv is nødvendig, vask blomstene og eventuelle blader, og la en god bit av stilken være med - som håndtak! Tørk godt av, ellers vil vannet gi sterk sprut i frityrgryta eller pannen. Dypp blomstene i røra mens du holder dem i stilken (håndtaket). Dypp blomsten i varm matolje i en gryte eller panne - vi anbefaler norsk kaldpresset rapsolje - og stek blomsten gylden. La renne av seg på absorberende papir og klipp av stilkene.

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100066)
Kategori: Fritert
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.