Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekte egg




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Egg kan frityrstekes i mye eller lite fett i smultgryte eller panne. Brukes mye fett, dekkes plommen av hviten, som blir lett brun. Plommen skal være løs. Med lite fett blir eggene flate og svært sprø.

Varm opp olje, kokosfett eller smult til 175 C. Hell opp ett egg om gangen i en kopp og la det gli forsiktig ned i fettet. Stek eggene til hviten har stivnet og fått farge. Ta eggene opp med hullsleiv. La dem renne av på husholdningspapir og dryss på litt salt.

Serveres straks med ris og bacon, med bacon og salat eller sterkt krydret saus, for eksempel karrisaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12341)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.