Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grepler uten skall og kjernehus, delt i 1 cm tykke båter
2sssukker
1ssanislikør eller konjakk
2stkegg, skilt
1,25dlmelk
1ssolivenolje, pluss olje til frityrsteking
1knivsoddsalt
150grhvetemel, pluss 1 ss
melis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier134,071 271,27Kcal
Protein3,8636,60gram
Karbohydrat21,80206,71gram
Kostfiber1,6515,65gram
Fett2,8326,83gram
Mettet fett0,646,07gram
Alkohol0,38 %
Salt0,090,83gram
Pris på oppskriftenKr 2,65Kr 25,13Kroner
Hele oppskriften veier948 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg epleskivene i en lav bolle, ha sukker og likør eller konjakk over og vend på epleskivene slik at de blir dekket. La det stå noen timer i romtemperatur.

Visp sammen eggeplommer, melk, 1 ss olivenolje, salt og mel i en anen bolle. Legg på lokk og sett i kjøleskapet i 1-2 timer.

Pisk eggehvitene i en bolle til det dannes stive topper, og vend eggehvitene inn i røren til det så vidt er blandet.

Hell så mye olje i en frityrgryte at det står 5 cm over bunnen og varm oljen til et frityrtermometer viser 180 C. Arbeid i omganger: Dypp epleskivene i røren og slipp dem forsiktig oppi den varme oljen. Stek dem i 3-4 minutter, til de er gylne. Snu dem bare under stekingen. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Legg de stekte epleskivene på et varmt fat og sikt melis over. Server dem glovarme.

Selv om mesteparten av den spanske epleproduksjonen foregår i Asturias og El Levante, er det katalanerne som er de ubestridte mestere i frityrstekte epleskiver.

Røren lages i forveien. Men skal resultatet bli bra, må eggehvitene piskes like før du skal steke eplene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6496)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Snacks
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekte eplebåter.Stekte eplebåter.
Denne retten har 214,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kandiserte epler 2.Kandiserte epler 2.
Denne retten har 124,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.