Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frityrstekte riskaker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grgrøtris
7,5dlvann
litt salt
15grgjær
100grsukker
4sslunkent vann
100grhvetemel
2stkegg
melk om nødvendig
olje eller smult til steking
sukker til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Frityrstekte riskaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier123,611 631,5090,64Kcal
Protein2,9739,202,18gram
Karbohydrat25,26333,4018,52gram
Kostfiber0,537,000,39gram
Fett1,0714,120,78gram
Mettet fett0,283,700,21gram
Salt0,293,840,21gram
Pris på oppskriftenKr 0,97Kr 12,80Kr 0,71.-
Hele oppskriften veier1 320 totalt1 320 pr porsj73 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 18 stk

Kok risen med vann og salt til vannet er absorbert og risen myk, ca 20 min.

Avkjøl risen til den er lunken. Rør gjæren ut med 1 ts sukker og lunkent vann. Rør det sammen med risen og la det stå og heve ca 40 min.

Rør i hvetemel, egg, resten av sukkeret og melk om nødvendig. Deigen skal være nokså tykk. La deigen heve ca 30 min til.

Varm olje eller fett. Slipp skjeer med deigen ned i fettet og la bollene steke til de er sprø og gyllenbrune. La dem renne av på papirhåndkle og vend dem i sukker.

Serveres varme eller kalde. Syltetøy smaker godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13057)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risboller 2.Risboller 2.
Denne retten har 519,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.