Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frokostboller



Frokostboller oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Siren Soterud og Katrine Soterud Kilen fra Folkestad skule står bak denne oppskriften som var et av finalebidragene i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2010”.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3,5dlskummet kulturmelk
1pakkegjær
3ssolje
2,5tssukker
1tssalt
250grhvetemel
150grsammalt rug, grov
150grsammalt hvete, grov

Fyll:

100grbacon
6stkegg
6ssmelk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Frokostboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier213,623 202,46266,87Kcal
Protein9,01135,0711,26gram
Karbohydrat25,39380,6331,72gram
Kostfiber3,9058,474,87gram
Fett7,58113,639,47gram
Mettet fett1,6324,442,04gram
Salt0,7511,220,94gram
Pris på oppskriftenKr 3,06Kr 45,87Kr 3,82.-
Hele oppskriften veier1 499 totalt1 499 pr porsj125 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 boller

Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den lunkne melken. Tilsett olje, sukker, salt og mel. Hold igjen litt av melet til utbakingen. Elt deigen til den er glatt og jevn. Dekk bollen med plast eller kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter,

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill dem til boller og trykk dem litt ned i midten. Legg dem stekeplate med bakepapir. Dekk toø med plast eller kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

Lag fyllet: Kutt bacon i små biter og brun dem i en stekepanne. Hell over sammenvispet blanding av egg og melk og rør det sammen til en røre, smak til med salt og pepper. Lag en grop i hver bolle, og fyll dem med baconeggerøren før bollene settes i ovnen.

Stek frokostbollene midt i ovnen ved 225 °C i 12-15 min. Avkjøles på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 28225)
Tilberedningstid: 90 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nan-brød med Gilde salami.Nan-brød med Gilde salami.
Denne retten har 140,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostboller.Frokostboller.
Denne retten har 213,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.