Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frokostrundstykker med hvete



Frokostrundstykker med hvete oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2dlhveteflak,
3dlvann,
50grgjær,
7dlskummet kulturmelk,
2tssalt
2tssukker
1,5dlsammalt fin hvete,
Ca 1,1literfin rugmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Frokostrundstykker med hvete med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier156,282 863,6795,46Kcal
Protein5,0492,353,08gram
Karbohydrat29,60542,3918,08gram
Kostfiber4,2778,242,61gram
Fett1,0218,690,62gram
Mettet fett0,183,300,11gram
Salt0,7914,480,48gram
Pris på oppskriftenKr 1,35Kr 24,74Kr 0,82.-
Hele oppskriften veier1 832 totalt1 832 pr porsj61 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 rundstykker

Kok hveteflakene med vannet ca. 30 minutter. La det avkjøles.
Smuldre gjæren i en bolle.

Varm melken til 37 C. Hell litt over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett resten av melken, saltet, sukkeret, hvetespirene, hveteflakene, den sammalte hveten og det meste av rugmelet. Arbeid deigen til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over, og dekk til. La den heve ca. 30 minutter. Elt inn resten av melet på et melet bakebord. Form deigen til en lang pølsen, ca. 65 cm.

Skjær den i 2 - 2 1/2 cm brede biter. Legg dem med snittflaten opp på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk dem til, og la dem etterheve ca. 30 minutter. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 C, 12 - 15 minutter. I varmluftsovn, 18 - 20 minutter. La rundstykkene avkjøles tildekket på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20327)
Tilberedningstid: 20-40 min
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frokostrundstykker med hvete.Frokostrundstykker med hvete.
Denne retten har 156,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterkake 5.Vørterkake 5.
Denne retten har 243,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterbrød fra Svein.Vørterbrød fra Svein.
Denne retten har 217,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove rundstykker.Grove rundstykker.
Denne retten har 202,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterkake fra Eikeland.Vørterkake fra Eikeland.
Denne retten har 235,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterbrød 1.Vørterbrød 1.
Denne retten har 259,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.