Fru Maries rakfisk

Ingredienser


Annonse

Fremgangsmåte:

Til rakfisken brukes innlandsfisk som røye, ørret og lignende. Den skal være fet men helst ikke være for stor. Videre må den behandles renslig, ikke komme i kontakt med jord og vaskes godt, men vær forsiktig slik at den ikke ødelegges innvendig.
Lag en blanding av salt og sukker i forholdet 3 : 1 og strø over bunnen av et rengjort kar. Strø litt av saltblandingen i buken og hodet på fisken før den legges anføttes (lagvis) slik at det ikke blir noe hulrom. Legg fiskelagene vekselvis langsetter og tversover med saltblanding mellom lagene. Til slutt strør man et godt lag med saltblanding på toppen og legg på et lokk med godt press. Laken skal stå over fisken. Rakfisken oppbevares kjølig, gjerne i en kjeller, i fem til seks uker før den er ferdig. Når den skal brukes, må den skylles, renses, kokes og serveres med brød eller potet, forteller fru Bransfjell.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av LandbruksforlagetTjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
Oppskriften har hatt 3818 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 18373)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!