Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fru Maries rakfisk




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Til rakfisken brukes innlandsfisk som røye, ørret og lignende. Den skal være fet men helst ikke være for stor. Videre må den behandles renslig, ikke komme i kontakt med jord og vaskes godt, men vær forsiktig slik at den ikke ødelegges innvendig.
Lag en blanding av salt og sukker i forholdet 3 : 1 og strø over bunnen av et rengjort kar. Strø litt av saltblandingen i buken og hodet på fisken før den legges anføttes (lagvis) slik at det ikke blir noe hulrom. Legg fiskelagene vekselvis langsetter og tversover med saltblanding mellom lagene. Til slutt strør man et godt lag med saltblanding på toppen og legg på et lokk med godt press. Laken skal stå over fisken. Rakfisken oppbevares kjølig, gjerne i en kjeller, i fem til seks uker før den er ferdig. Når den skal brukes, må den skylles, renses, kokes og serveres med brød eller potet, forteller fru Bransfjell.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18373)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.