Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fruktsuppe med mynte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grJordbær
2stkferskner
2stknektariner
2stkappelsiner, usprøytet
2håndfull(er)kirsebær
Noen ananasskiver fra boks
100grfrisk ingefær
Noen mynteblader
30clfyldig rødvin
2stksitroner, usprøytet
6ssvaniljesukker
0,25stang(stenger)kanel
1ssstøtt melis
1knivsoddsalt


Annonse


Næringsdeklarasjon for Fruktsuppe med mynte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier57,51253,16Kcal
Protein0,763,35gram
Karbohydrat9,3841,29gram
Kostfiber1,536,74gram
Fett0,190,84gram
Mettet fett0,010,04gram
Alkohol1,74 %
Salt0,020,11gram
Pris på oppskriftenKr 6,39Kr 28,13Kroner
Hele oppskriften veier1 761 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask alle fruktene og bærene. Skrell appelsiner og sitroner med en skrellekniv. Ta halvdelen av hver av de to slags skrelller og skjær dem i tynne staver (a la julienne). Skjær de 2 appelsiner i båter. Pass på, at der ikke går noe av saften til spille.

Press saften av ½ sitron. Skrell ingefæren og skjær den i tynne staver eller riv den. Legg appelsin-, sitron- og ingefærstavene i en kasserolle, og hell kaldt vann over. Kasserollen varmes opp, og det hele kokes i 1 minut. Sil deretter vannet fra og avkjøl straks stavene under springen.

Begynn forfra og tilsett noen dråper sitronsaft, 2-3 ss appelsinsaft, støtt melis og salt i vannet; la det koke for svak varme inntil væsken er kokt fra (pass på, at det ikke blir til karamel!).

Imens tas stilkene av jordbærene, ferskner og nektariner skrellles og kirsebærene utstenes. Varm vinen opp med vaniljesukker, kanel, og de resterende sitron- og appelsinskrell. La det koke i 10 minutter ved svak varme. Tilsett jordbær og kirsebær, deretter det tas av varmen og avkjøles. Skjær ferskner og nektariner i tynne båter. Fordel fruktene og kokt saft i fire dype tallerkener, som deretter settes i kjøleskapet i et døgn.
Akkurat før serveringen pyntes tallerkenene med de tynne strimler av appelsin- og sitronskrell og ingefær samt noen mynteblader.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22462)
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jordbærsuppe med øl.Jordbærsuppe med øl.
Denne retten har 58,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærsuppe fra Aust Agder.Jordbærsuppe fra Aust Agder.
Denne retten har 87,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsuppe med yoghurtis.Fruktsuppe med yoghurtis.
Denne retten har 127,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun jordbærsuppe med grønn pepper.Lun jordbærsuppe med grønn pepper.
Denne retten har 66,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.