Fruktsuppe med mynte

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grJordbær
2stkferskner
2stknektariner
2stkappelsiner, usprøytet
2håndfull(er)kirsebær
Noen ananasskiver fra boks
100grfrisk ingefær
Noen mynteblader
30clfyldig rødvin
2stksitroner, usprøytet
6ssvaniljesukker
0,25stang(stenger)kanel
1ssstøtt melis
1knivsoddsalt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 57,51 Kcal
Protein 0,76 g
Fett 0,19 g
Karbo 9,38 g
Pris 6,39.- kr

Fremgangsmåte:

Vask alle fruktene og bærene. Skrell appelsiner og sitroner med en skrellekniv. Ta halvdelen av hver av de to slags skrelller og skjær dem i tynne staver (a la julienne). Skjær de 2 appelsiner i båter. Pass på, at der ikke går noe av saften til spille.

Press saften av ½ sitron. Skrell ingefæren og skjær den i tynne staver eller riv den. Legg appelsin-, sitron- og ingefærstavene i en kasserolle, og hell kaldt vann over. Kasserollen varmes opp, og det hele kokes i 1 minut. Sil deretter vannet fra og avkjøl straks stavene under springen.

Begynn forfra og tilsett noen dråper sitronsaft, 2-3 ss appelsinsaft, støtt melis og salt i vannet; la det koke for svak varme inntil væsken er kokt fra (pass på, at det ikke blir til karamel!).

Imens tas stilkene av jordbærene, ferskner og nektariner skrellles og kirsebærene utstenes. Varm vinen opp med vaniljesukker, kanel, og de resterende sitron- og appelsinskrell. La det koke i 10 minutter ved svak varme. Tilsett jordbær og kirsebær, deretter det tas av varmen og avkjøles. Skjær ferskner og nektariner i tynne båter. Fordel fruktene og kokt saft i fire dype tallerkener, som deretter settes i kjøleskapet i et døgn.
Akkurat før serveringen pyntes tallerkenene med de tynne strimler av appelsin- og sitronskrell og ingefær samt noen mynteblader.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 1450 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22462)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!