Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fruktsuppe med yoghurtis



Fruktsuppe med yoghurtis oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Fruktsuppe

5dlvann
250grsukker
100grLys Sirup
300grjordbær (friske eller frosne)
3stang(stenger)rabarbra (friske eller frosne)
2tsvaniljesukker
1stklime

Yoghurtis

2,5dlvann
175grsukker
150grLys Sirup
2,5dlyoghurt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fruktsuppe med yoghurtis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127,25696,56Kcal
Protein0,643,50gram
Karbohydrat29,86163,45gram
Kostfiber0,603,28gram
Fett0,452,46gram
Mettet fett0,271,48gram
Salt0,030,16gram
Pris på oppskriftenKr 2,50Kr 13,68Kroner
Hele oppskriften veier2 190 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fruktsuppe
Kok opp vann, sukker og sirup. Skrell rabarbraene og kok dem i sukkerlaken. Sil laken, og la den avkjøle seg litt. Sett rabarbrakjøttet til side. Rens 200 g jordbær og finhakk dem. Hell laken over jordbærene og sett blandingen til Kjøling i 2 timer. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og smak til med limesaft. Sett de silte jordbærene til side. De siste av jordbærene skjæres i ønsket størrelse. Legg jordbærene i suppen like før du serverer.

Yoghurtis
Kok opp vann, sukker og lys sirup til sukkeret er smeltet. Avkjøl laken og sil den i yoghurten. Kjør isen i ismaskin, eller sett den i fryseren og rør med jevne mellomrom. Suppen serveres iskald med yoghurtis i.

Suppen som drink

5 dl fruktsuppe
1 ss Melis med jordbærsmak
1 dl isbiter
3 ss yoghurtis
3 bl ad sitronmelisse
4 cl grappa (italiensk brennevin), kan sløyfes
1 dl søt, musserende vin

Kjør suppen og sitronmelisse i food processor sammen med melis med jordbærsmak. Sil suppen og kjør den med yoghurtisen og isterningerne til en tykk konsistens. Rør inn grappa og den musserende vin. Server drikken i avkjølte glass.

Rabarbraene kan byttes ut med 3–4 pærer eller epler som skrelles, kjernes ut og skjæres i biter. Frukten som blir til overs, kan også brukes til is, hvis du ikke velger å lage syltetøy av den.

Lag syltetøy av resten. Ha rabarbra og jordbær i en gryte, og hell over 100 g demerarasukker samt saften fra en halv til en hel sitron (etter smak). La blandingen småkoke på lav varme i 15–20 minutter. Deilig som syltetøy på brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 27039)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktsuppe med yoghurtis.Fruktsuppe med yoghurtis.
Denne retten har 127,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærsuppe fra Aust Agder.Jordbærsuppe fra Aust Agder.
Denne retten har 87,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun jordbærsuppe med grønn pepper.Lun jordbærsuppe med grønn pepper.
Denne retten har 66,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærsuppe med øl.Jordbærsuppe med øl.
Denne retten har 58,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.