Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fruktterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

3stkegg
150grsukker
150grhasselnøttkjerner

Mandelkant:

200grkransekakemasse
Ca 1,5sseggehvite

Fyll:

2,5plate(r)gelatin
2stkegg
4sssukker
1,5dlkremfløte
0,75dleksotisk juice eller appelsinjuice

Frukt til pynt:

blå og grønne druer
ananas
mango
kiwi
carambole
physalis
eller andre


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fruktterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier345,883 829,58478,70Kcal
Protein7,9087,4710,93gram
Karbohydrat31,81352,2044,03gram
Kostfiber2,1724,033,00gram
Fett20,30224,7628,10gram
Mettet fett5,0355,696,96gram
Salt0,121,290,16gram
Pris på oppskriftenKr 6,77Kr 74,96Kr 9,37.-
Hele oppskriften veier1 107 totalt1 107 pr porsj138 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Bunnen stekes ved 175° i ca. 20-30 min. i 22-24 cm form på nederste rille
Mandelringen stekes ved 225° i ca. 5 min. eller til den er gyllen midt i ovnen

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett malte nøtter og fyll røren i en godt smurt form. Stek kaken og avkjøl den på rist. Sett opp temperaturen på ovnen og lag kranse-kakeringen. Riv kransekakemassen og rør den smidig med eggehvite. Massen må være så bløt at den kan sprøytes gjennom en kraftig sprøyte. Tegn en ring på bakepapiret på stekeplaten like stor som den brukte kakeformen. Sprøyt ut en pen ring og stek den gyllen. Avkjøl ringen på papiret og løsne den forsiktig.

Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min. Visp egg og sukker hvitt og luftig. Visp fløten stiv. Klem ut det kalde vannet av gelatinen og smelt den i et par spiseskjeer kokende juice. Tilsett resten av juicen og rør blandingen i eggedosisen. Vend til sist i den stivpiskede fløten. Sett fyllet kaldt til det begynner å stivne, ca. 10-15 min.

Legg mandelringen på den myke kakebunnen. Hell i fyllet og fordel det jevnt utover. Pynt med frukt og bær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: HAUKET.NET
(Intern: 1923)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktterte 2.Fruktterte 2.
Denne retten har 140,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.