Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fruktterte 2



Fruktterte 2 oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Tertebunn

100grmykt usaltet smør
150grhvetemel
50grmelis
1tsvaniljesukker
2stkeggeplommer

Vaniljekrem

1pakkeferdiglaget vaniljekrem
2dlpisket fløte
1kurv(er)jordbær
1stkappelsin
2stkpærer
1pakkebringebærgele


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fruktterte 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier140,513 942,71563,24Kcal
Protein1,6646,586,65gram
Karbohydrat17,80499,4771,35gram
Kostfiber0,9626,943,85gram
Fett6,75189,4127,06gram
Mettet fett4,19117,5716,80gram
Salt0,092,620,37gram
Pris på oppskriftenKr 3,61Kr 101,30Kr 14,47.-
Hele oppskriften veier2 806 totalt2 806 pr porsj401 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 7 stykker

Lag en stor fruktterte eller mange små.
Tertebunn og vaniljekrem, enten kjøpt eller selvlaget smaker godt til alle slags bær og frukt.
Her er det bare å bruke fantasien. Isteden for tertebunn kan du også bruke marengsbunner, eller butterdeig. Tertene kan lages dagen før du skal servere de.

1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen. Pakk den inn i plast og sett den kaldt 30 minutt, eller lengre.
2. Kjevl deigen ut til den er ca 3 mm tykk. Stikk ut små tertebunner og ha deigen i smurte former, klem deigen godt inn til kantene. Prikk tertene i bunnen med en gaffel. Legg over aluminiumsfolie, ha i tørre erter. Stek bunnene ved 180?C i ca. 10 minutter til kakene er gjennomstekt og gyldne. Avkjøl.

3. Bland vaniljekremen med pisket fløte, smak eventuelt med litt melis hvis du vil ha den søtere. Ha to spiseskjeer av vaniljekremen på hver bunn.
4. Legg på jordbær, appelsin og pære i båter. Pensle over med gelé (kan sløyfes)

Slik lager du gele:
Følg anvisningen på gelépakken. Sett kjelen i kaldt vann slik at den kjøles ned hurtig. Når geléen begynner å tykne/stivne i kantene er den klar. Pensle over frukt og bær. Sett frukttertene kjølig til du skal servere de.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20642)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktterte 2.Fruktterte 2.
Denne retten har 140,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.