Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frysing av bær




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Bær egner seg godt til frysing - da kan de tas igjen siden og lage det du måtte ønske når du har tid. Det er viktig å bruke førsteklasses bær til frysing. Til dessertbær kan bæree fryses bort som de er, ferdig renset, lagt lagvis med sukker eller tørrsukret. Når de tørrsukres, så helles bær og sukker fra en bolle til en annen noen ganger, slik at sukkeret blir jevnt fordelt. Store jordbær kan med fordel deles i to eller fire.

Vi får de peneste pyntebærene ved at de fryses ned hver for seg på et brett e.l. Etter at de er ferdig frosne, tas de over i en boks eller et glass, og er da lette å ta igjen ved bruk. Frosne bær med hamsen på kan også være fint å ha utover høsten og vinteren.

Bær - og spesielt jordbær - må tines langsomt i kjøleskap, da blir de best og ikke så vasne.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 551)
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.