Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Frysing av sopp




Nesten alle sopper kan fryses. Vanligvis lønner det seg å bruke bare små eller middels store sopper av god kvalitet og fryse hvert slag for seg.

Ingredienser

Sopp


Annonse


Fremgangsmåte:

Nesten alle sopper kan fryses. Vanligvis lønner det seg å bruke bare små eller middels store sopper av god kvalitet og fryse hvert slag for seg. Skarpe risker må forvelles før de fryses. Når soppen er renset, opdelt og innkokt i sin egen kraft, tar den mindre plass enn sopp som er fryst rå. Er den heller ikke tilsatt salt og fett, kan den holde seg et år.

Det går også fint å fryse stekt sopp. Skjær soppen i biter, og brun den i pannen med litt fett. Når soppen har krympet, avkjøles den og legges i plastbokser eller poser og fryses. Den kan holde seg i 3-4 måneder. Fettet gjør at den harskner hvis den ligger lenger.

Sopper som passer best til å fryses hele og rå, er først og fremst små steinsopper og skrubber, kantareller og hattene på stubbeskjellsopp. Også traktkantareller kan råfryses hele eller hakket, men det er bedre å koke dem inn i sin egen kraft først.

Også sopper som må forvelles kan fryses. Etter forvellingen bør du skylle dem i kaldt vann og la dem renne godt av.

Dypfryst sopp kan tines i gryte eller panne på svak varme. Soppen vendes forsiktig hele tiden. Den kan også tines i mikrobølgeovn eller i romtemperatur. Væsken som frigjøres når soppen tiner, kan brukes i matlagningen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9299)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bløtetid for tørket sopp.Bløtetid for tørket sopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltet sopp.Syltet sopp.
Denne retten har 67,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.