Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylt due med morkler og poteter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkduer
spekk
15grsmør

Farse:

Ca 30grhakket kjøtt
Ca 1,5ssfløte
0,5stkhakket sjalottløk
hakkede morkler

Garnityr:

Poteter
Morkler
1dlkalve- eller hønsebuljong
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fylt due med morkler og poteter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,64482,64Kcal
Protein15,8453,97gram
Karbohydrat0,200,68gram
Kostfiber0,040,14gram
Fett8,6029,30gram
Mettet fett3,3311,35gram
Salt0,471,60gram
Pris på oppskriftenKr 16,87Kr 57,48Kroner
Hele oppskriften veier682 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær løs bryststykkene og ta bort skinnet. Brett ut spekket i to rektangler på mint 15x 20 cm.

Lag en tykk farse av kjøtt, fløte og sjalottløk. Bland denne med soppen.

Legg det ene duebrystet på spekket og fordel 1-2 ss farse over dette. Legg det andre bryststykket oppå og pakk inn det hele. Gjør på samme måte med de andre to kjøttstykkene. Bind rundt pakkene.

Lag sausen. Kok en kraft av dueskrog, rødvin og sjalottløk. Det trenges ca ½ dl.

Rens soppen til garnityren. Skal det brukes sandmorkel, må soppen kokes i mye vann i 10 minutter. Kast vannet og skyll soppen i kaldt vann før den kokes én gang til. Skjær potetene i ½ cm tykke skiver.

Brun de innpakede duebrystene i litt smør over middels varme og stek videre i ca 12 minutter i ovn ved 200 C. Kjøttet skal da være rød-rosa. La det hvile i 5 minutter. Ønskes kjøttet mer gjennomstekt, må det stå noen minutter lenger i ovnen.

Fordel potetskivene og morklene i en sautérpanne. Tilsett vann eller buljong så bunnen dekkes. Kok potetene til de er møre og vannet har kokt inn. Smak til med salt og pepper.

Smelt smør og hell det i sausen. Legg potetskivene og soppen på et varmt fat. Del pakkene med duebryst i to og legg disse over potetene og soppen. Hell sausen rundt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8032)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.