Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylt gjedde 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kggjedde, ca 1 1/2 kg
1dashsalt
1dashpepper
0,5stksitron, saften av

Fyll:

1stk liteløk, finhakket
1ssolje
1liten bokssjampinjong i skiver
100grskinke, kokt
1stkegg
Ca 1,5ssbrødrasp
1dashsalt
1dashpepper
1ssdill, klippet
1tsstøtt estragon

Kokelake:

1 del vann
1 del tørr hvitvin
2 ts salt pr. liter væske
1 ss sitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fylt gjedde 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82,81323,20Kcal
Protein17,1767,01gram
Karbohydrat0,542,11gram
Kostfiber0,271,05gram
Fett1,274,96gram
Mettet fett0,170,66gram
Salt0,311,22gram
Pris på oppskriftenKr 12,90Kr 50,35Kroner
Hele oppskriften veier1 951 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap skjellene av fisken under vann. Skjær den opp i buken, ta ut innvollene og skrap bort blodranden. Løsne gjellene og ta dem ut. Vask og tørk fisken. Gni den med salt, pepper og sitron ut- og innvendig.

Fyll: Damp hakket løk i oljen. Tilsett finskåret sopp og finstrimlet skinke. Ta gryten av varmen og rør inn sammenvispet egg og brødrasp. Smak til med salt, pepper, dill og estragon.

Legg fyllet i buken på fisken og lukk den med tannpirkere.

Legg fisken i fiskekjele eller annen stor gryte med rist i bunnen. Hell på så meget vann og vin at det dekker. Tilsett salt og sitronsaft.

Gi fisken et oppkok, damp varmen og la fisken trekke til den er gjennomkokt.

Legg fisken hel på varmt fat. Pynt med frisk dill og tomater. Server kokte poteter og hollandsk saus (se: sauser) til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11767)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.