Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylt orrhane med surkål




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,8kgorrhane, ca 1 stk
Ca 2,5ssmargarin eller smør
1tssalt
Ca 1,5krmpepper

Fyll:

50grmargarin eller smør
150grmedisterdeig
1stkløk
0,5tstimian
1stkegg
0,5tssalt

Saus:

Ca 1,5stkepler
2dlvann
1dlfløte
1ssmadeira
1dashsalt
1dashpepper
soya
2sshvetemel eller maisenna


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fylt orrhane med surkål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier155,94548,67Kcal
Protein15,0052,78gram
Karbohydrat2,037,14gram
Kostfiber0,331,16gram
Fett9,6333,88gram
Mettet fett3,1110,94gram
Alkohol0,07 %
Salt0,742,60gram
Pris på oppskriftenKr 18,16Kr 63,90Kroner
Hele oppskriften veier2 111 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Ta vare på leveren.

Gjør klar fyllet. Miks fett, farse, løk, timian, egg og salt i en food prosessor til en smidig deig. Fyll fuglen med blandingen. Sy sammen åpningen med bomullsgarn eller fest med tannstikkere.

Smelt matfettet i en jerngryte og brun fuglen rundt det hele. Legg den med brystet opp og dryss på salt og pepper. Skrell eplene og skjær dem i biter. Legg dem rundt fuglen. Spe med vann og la den ettersteke ca 1 time. Spe med fløte mot slutten av steketiden.

Ta opp fuglen og hold den varm under aluminiumsfolie.

Miks sjyen til sausen. Smak til med madeira, salt, pepper og soya. Jevn sausen med hvetemel utrørt i litt vann.

Skjær opp fuglen og farsen. Server den med saus, surkål, eple eller gelé og kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8103)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.