Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylte løk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10stkløk som er like store
1sssmør,
350grkjøttdeig,
2sstomatpurè,
1dlhakkede svarte oliven,
0,75tssalt
0,33tssvart pepper,
Ca 6blad(er)ferske blader basilikum eller 1 ts tørket,
reven permesanost,
grovsalt (kan sløyfes)

Tilbehør:

lettrømme og bakte poteter
eller nystekte rundstykker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fylte løk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,94331,48Kcal
Protein5,0718,69gram
Karbohydrat4,3516,03gram
Kostfiber1,565,75gram
Fett5,4620,12gram
Mettet fett2,328,55gram
Salt0,833,05gram
Pris på oppskriftenKr 4,39Kr 16,18Kroner
Hele oppskriften veier1 474 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell løkene og skjær av et lokk øverst. Grav ut det meste av innmaten med et uthulerjern eller en spiss teskje. Kok opp vann og kok de uthulede løkene forsiktig under lokk i ca. 10 minutter.
La dem renne av. Sett stekeovnen på 225 grader. Smelt smøret i en panne. Brun 3 dl av den uthulede løken sammen med kjøttdeig. Rør inn tomatpurè, oliven, basilikumblader (rives i stykker med fingrene) eller tørket basilikum.
Fortsett stekingen litt til og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet i løkene. Dekk bunnen av et ildfast fat med grov salt, eller pensle med olje. Sett løkene oppå (skjær en liten skalk av bunnen dersom de ikke står støtt). Dryss ost over. Gratiner løkene i 10 - 15 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19940)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.