Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylte vaktler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkløk
2sssmør
125grvillris
2dlhønsebuljong
8stkovnsklare vaktler
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
8tynn(e) skive(r)bacon, uten svor
4sssmør, smeltet

Saus:

200grchampignoner
1stkløk
2sshvetemel
2,5dlhønsebuljong
2kvist(er)Timian
2sswhisky
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2sskremfløte eller rømme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fylte vaktler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161,62855,78Kcal
Protein10,1853,90gram
Karbohydrat5,8430,92gram
Kostfiber0,723,81gram
Fett10,3955,02gram
Mettet fett4,4623,62gram
Alkohol0,37 %
Salt0,492,61gram
Pris på oppskriftenKr 9,71Kr 51,41Kroner
Hele oppskriften veier2 118 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell og finhakk løken. Varm smøret i en kasserolle og fres løken til den er blank og myk. Tilsett villris og hønsebuljong. Kok opp og legg på lokk. La risen koke på svak varme i 20-45 min til den er mør.

Forvarm stekeovnen til 200 C. Tørk vaktlene med kjøkkenpapir og gni dem inn med salt og pepper.

La villrisen renne av i en sikt. Krydre den med salt og pepper og fyll vaktlene løst med den. Bind opp vaktlene med bomullstråd, eller sy igjen åpningene.

Legg vaktlene ved siden av hverandre med brystet opp i en liten langpanne. Legg en baconskive løst over hvert bryst. Stek fuglene midt i oven i 20 min. Øs dem ofte med smeltet smør og sjyen i langpannen.

Rens og skjær soppen i tynne skiver. Skrell og finhakk løken. Ta vaktlene ut av stekeovnen og slå av ovnen. Legg vaktler og bacon over på et serveringsfat og sett dem i stekeovnen så de holder seg varme.

Ha sopp og løk i langpannen. Sett pannen på en varm plate og stek sopp og løk noen minutter under omrøring til løken er myk. Dryss på melet og rør godt. Tilsett buljong og rør til en klumpfri saus. La sausen koke i 5 min.

Skyll timian om nødvendig, plukk av bladene og hakk dem fint. Rør timian og whisky i sausen og smak den til med salt og pepper. Rør inn fløten og server sausen til vaktlene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8071)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.