Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fylte vinblader (Dolmathakia)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grfriske eller hermetiske vinblader, ca 50Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
150grlangkornet ris (1 3/4 dl), skyll i kaldt vann, kok 10 min og la det renne av
50grpinjekjerner, ristet lett i tørr stekepanne
2stk litefinhakkede løk
Ca 3,5stkvårløk, finhakket eller 1 liten purre
3ssdill, finhakket
2ssmynte, finhakket frisk
3sspersille, finhakket
1,5dlolivenolje
1stksitron, saften
3dlvann, varmt
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fylte vinblader (Dolmathakia) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier212,47674,76Kcal
Protein2,357,46gram
Karbohydrat12,8340,75gram
Kostfiber0,953,02gram
Fett16,6552,88gram
Mettet fett2,116,70gram
Salt0,100,33gram
Pris på oppskriftenKr 6,54Kr 20,77Kroner
Hele oppskriften veier1 270 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll friske vinblader og dypp dem raskt, noen få omganger, i kokende vann til de blir myke. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av. Vinblader hermetisert i saltlake skylles 2-3 ganger og legges i bløt i en bolle med varmt vann i 3-4 minutter. Skyll dem og la dem renne godt av.

Bland ris, pinjekjerner, løk, vårløk og urter med ¾ dl olje og halvparten av sitronsaften i en stor bolle.

Legg et lag vinblader i bunnen av en stor, vid kasserolle.

Legg et vinblad på bordet med den ruglete siden opp og den glatte siden ned. Legg en skje med fyllet nær den flikete siden. Brett stilkenden av bladet over fyllet, brett inn sidene og rull sammen til en sigarformet pakke. Rull bladene løst sammen, fyllet sveller under kokingen. Legg pakken med skjøten ned i kasserollen. Fyll resten av vinbladene, eller til fyllet er brukt opp, på samme måte. Legg pakkene tett i tett i sirkler i kasserollen. Drypp resten av oljen og sitronsaften over. Dryss på salt og pepper. Legg en tallerken opp ned over pakkene så de ikke flyter opp. Hell på vann, legg på lokk og kok opp. Kok på svak varme i 50 minutter.

Etterfyll med vann om det koker tørt. Serveres varme eller kalde, pyntet med sitronbåter. Yoghurt naturell kan serveres til som saus.

I de fleste greske hager finner man en klimataria – vinranke – som skygger for midtsommerens varme solstråler. Om våren er de unge bladene til kulinarisk glede. Dolmathakia er vinblader fylt med ris, løk, velduftende olivenolje og friske, viltvoksende urter som vill fennikel, dill og mynte.

Denne porsjonen passer til fire personer som hovedrett eller seks som forrett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6429)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Diett/allergi: Veganer
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Salat som forrett.Salat som forrett.
Denne retten har 177,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avokado med tunfiskfyll.Avokado med tunfiskfyll.
Denne retten har 170,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk rekesalat.Asiatisk rekesalat.
Denne retten har 55,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tusenårssalat.Tusenårssalat.
Denne retten har 121,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinerte rødbeter.Råmarinerte rødbeter.
Denne retten har 106,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Agurkruller med tomat- og linsesalat.Agurkruller med tomat- og linsesalat.
Denne retten har 77,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avocado med rogn.Avocado med rogn.
Denne retten har 146,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Purre med enkel hollandaise.Purre med enkel hollandaise.
Denne retten har 88,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.