Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gås med fruktfyll




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkdypfryst tint gås, ca 4 kg
1sssalt
0,5tshvit pepper
0,5stksitron

Fyll:

Ca 5stkepler
225grsvisker

Saus:

5dlsjy og buljong
1ssarrowroot eller potetmel og vann


Annonse


Næringsdeklarasjon for Gås med fruktfyll med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117,64551,66Kcal
Protein14,5668,28gram
Karbohydrat4,2720,02gram
Kostfiber0,823,85gram
Fett4,5221,20gram
Mettet fett1,768,25gram
Salt0,813,79gram
Pris på oppskriftenKr 11,32Kr 53,08Kroner
Hele oppskriften veier3 752 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni gåsen inn- og utvendig med salt, pepper og sitron.

Fyll dem med uskrellede eplebåter og svisker. Sy gåsen sammen ved hals og gump.

Legg gåsen med ryggen opp på rist over langpannen. Stek ved 175 C ca. 1 time.

Vend gåsen med brystet opp og stek videre, ca 2 1/2 time til sammen. Kjøttet skal være mørt og skinnet sprøtt. Stikk i låret. Er kjøttsaften fargeløs, er gåsen ferdigstekt.

Kok ut langpannen med litt buljong. Sil sjyen, skum av fettet.

Jevn med arrowroot eller potetmel rørt ut i litt kaldt vann. Kok sausen opp og la den småputre et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Bruk gjerne brunede poteter og rødkål til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8058)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.