Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gammeldags dådyrryg




Ingredienser

8 porsjoner

1 dådyrryg
1 glass ripsgelé/eplegelé
½ l. Kremfløte
urter til sausen
pepperkorn
timian
laurbærblader
2 kg. Aspargespoteter

salat:
2 dl. God majones
1 dl. Creme fraiche 38%
8 faste epler, og
4 stilker bladselleri


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Dyreryggen befris for den tykke senen, som sitter ovenpå filetene. På undersiden sitter mørbraden. Skjær den fra og legg den til side.

Ryggen smøres med olje og steker 2x15 minutter i ovnen ved 250 grader C. Når ryggen er avkjølet skjæres filetene fra og legges i en langpanne sammen med mørbraden.
Ryggbenet hugges i stykker, legges i en gryte sammen med urtene og krydderene og dekkes med vann. Kokes ned til ca. 1 l. kraft. Sil kraften over en mindre gryte, tilsett kremfløten og evt. kulør og smørbolle.

Filetene gnis med salt og pepper og steker 15 min. ved 200 grader C.

Bland majonesen med creme fraiche. Eplene skrelles og rives grovt direkte i majonesen. Skyll og tørk bladsellerien og skjær den i passende stykker og bland i salaten.
Server med smørstekte aspargespoteter og gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 25291)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.