Gammeldags ostekake

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4litermelk
1dlhvetemel
1ssosteløype (fåes på apotek)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
60grmandler + 2 bitre mandler
5stkegg
4dlkremfløte
1dlsukker

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 90,93 Kcal
Protein 4,06 g
Fett 5,27 g
Karbo 6,72 g
Pris 2,07.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Ha melet i en bolle og slå over 3-4 dl av melken. Rør godt slik at melet blander seg med melken. Lunk resten av melken til den er fingervarm - 37 C.

Trekk kjelen fraa varmen og sett den over på en trefjøl. Ha i melkeblandingen og osteløype. Rør godt om og sett på lokk. La det hele stå ca 30 minutter.

Skåld i mellomtiden mandlene. Hakk dem fint for hånd, men riv de bitre mandlene fint. Ta frem en stor form å bake ostekaken i, og smør den med smør.

Seetter om løypemelken har skåret seg. Skjær på kryss og tvers i ostemassen med en stekespade eller en stor kniv, da samler massen seg lettere - ostekornene går sammen og skiller seg fra den lysegule mysen.

Rør forsiktig rundt i ostemassen med f.eks. en tregaffel, og la den deretter renne av seg i en sikt eller gjennom et silklede.

Bland eggene med sukker, kremfløte og hakkede mandler i en bolle. Rør alt opp i ostemassen - mos i stykker eventuelle osteklumper ved å trykke dem mot bollekanten. Hell massen i den smurte kakeformen.

Stek ostekaken midt i ovnen ved 175 C i 1 time og 10 minutter. Ostekaken er best dagen etter at den ble laget - den trenger å modnes litt. Server den med syltetøy. Pynt gjerne også med litt pisket kremfløte.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 4226 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 8831)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!