Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gammelost




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Skummet melk som har vært sur 4-5 dager og rørt i hver dag med en lang øse, settes over i ystekjelen om kvelden med svak varme under. I løpet av natten går all osten opp.

Om morgenen fyres det opp under kjelen så osten blir varm. Den vendes med en hullsleiv så den blir jevnt varm på begge sider, tas opp i en form med ysteklede i. Når mysen er kommet i kok, tas osten i ysteklede og henges opp i mysen og koker en time. tas så opp i formen og blir der til den er kald. Vendes så på et annet ysteklede og koker en time på den andre siden, så opp i formen igjen og blir i den natten over, eller til den er helt kald.

Da tas den ut av formen og legges i en tett kasse med lokk over og plasseres i bod eller kjeller.

Osten vendes hver uke, og når den lodne muggsoppen kommer, strykes den inn med hånden. Hvis gjæringen går fint er den ferdig etter ca 2 måneder.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12463)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokaost fra Budal.Kokaost fra Budal.
Denne retten har 51,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.