Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gammelstek




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Dette er også en skattet samisk festrett. Lår av rein eller storfe gnis inn med salt (ikke alle brukte dette) og henges på et tørt og luftig sted. Kjøttet kan henge i flere måneder og blir mørere og mørere jo lenger det henger. Hvis man bare skal ha litt kjøtt, er det bare å skjære av et passende stykke (husk å gni salt i «såret»). Kjøttet skjæres i serveringsstykker, vaskes, tørkes og legges direkte i brun saus. Tilsett salt, pepper og en hel ingefær i sausen. Gammelstek serveres med nykokte poteter og tyttebærsyltetøy til.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18310)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.