Aktuelt akkurat nå!
Asparges...Sommermat...Selskapsmat...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Gateau Marcel

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
125grgod mørk sjokolade.
125grsmør
125grsukker
4,5stkeggeplommer
6stkeggehviter

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 357,52 Kcal
Protein 6,55 g
Fett 23,7 g
Karbo 29,03 g
Pris 5,37.- kr

Fremgangsmåte:

Smelt sjokolade,smør og sukker i vannbad, og legere så massen med 1 eggeplomme av gangen så massen endrer konsistens og skinner lett, pisk deretter eggehviter stivt, og vend den avkjølte masse i hvitene forsiktig.

Hell deretter 3/4 deler av massen over i en smurt rundform, bakes så i 20 min. ved 160 grader. Kaken tas ut (den skal falle sammen). Når kaken er helt kald helles de siste av massen over og kaken settes på kjøl i min. 5 timer før servering så massen/glasseringen kan nå å sette seg

Tips:
Man kan godt legere massen når den akkurat er tatt av varmen, hvis bare det legeres med et egg av gangen. Det er også viktig når massen smeltes i vannbadet, at den ikke koker, for sjokolade har ikke godt av å koke



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Frankrike

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 7041 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21819)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!