Gateau Marcel

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
125grgod mørk sjokolade.
125grsmør
125grsukker
4,5stkeggeplommer
6stkeggehviter

Fremgangsmåte:

Smelt sjokolade,smør og sukker i vannbad, og legere så massen med 1 eggeplomme av gangen så massen endrer konsistens og skinner lett, pisk deretter eggehviter stivt, og vend den avkjølte masse i hvitene forsiktig.

Hell deretter 3/4 deler av massen over i en smurt rundform, bakes så i 20 min. ved 160 grader. Kaken tas ut (den skal falle sammen). Når kaken er helt kald helles de siste av massen over og kaken settes på kjøl i min. 5 timer før servering så massen/glasseringen kan nå å sette seg

Tips:
Man kan godt legere massen når den akkurat er tatt av varmen, hvis bare det legeres med et egg av gangen. Det er også viktig når massen smeltes i vannbadet, at den ikke koker, for sjokolade har ikke godt av å koke

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 357,52 Kcal
Protein 6,55 g
Fett 23,7 g
Karbo 29,03 g
Pris 5,37.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 6555 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21819)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Frankrike



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!