Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Geléterte



Geléterte oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn

200grdigestivekjeks light
75grsmør eller margarin
2ssDansukker Brun Farin

Fyll

250grbringebær
5dlkremfløte
1dlDansukker Gelésukker Multi

Gelé

2dlbringebærlikør eller usøtet bringebærsaft
1dlDansukker Gelésukker Multi
Pynt
Bringebær
Sitronmelisse


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Geléterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier298,844 303,30358,61Kcal
Protein1,9728,372,36gram
Karbohydrat26,62383,3331,94gram
Kostfiber1,2518,001,50gram
Fett20,22291,1724,26gram
Mettet fett12,40178,5614,88gram
Salt0,314,500,38gram
Pris på oppskriftenKr 6,10Kr 87,84Kr 7,32.-
Hele oppskriften veier1 440 totalt1 440 pr porsj120 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Kle bunnen i en springform med bakepapir. Knus eller miks kjeksene. Smelt matfettet, og bland i kjekssmulene og brun farin.
Trykk ut blandingen i bunnen på formen. Tæck bunnen med bringebær. Bland fløten og gelésukkeret i en kasserolle og kok opp. Avkjøl noe før fet helles i formen. La det stivne i kjøleskap. Kok opp likør/saft oggelésukker. Avkjøl noe før det has over fyllet. La det stivne. Pynt med bringebær og sitronmelisse.

Tips
Gjør geléterten til en helårskake ved å bruke sesongens frukter og bær. Bringebærlikøren kan byttes ut med vann, saft eller juice. Erstatt bringebærene med samme mengde smeltet rabarbra eller med jordbær, lettkokte stikkelsbær, kirsebær eller plommer.
Lag en høstkake med revet eple og litt kanel i fyllet og en eplegele med litt calvados i. Til jul kan man bruke hakkede appelsiner eller klementiner i fyllet, og garnere det med appelsinjuicegele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 26681)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Geléterte.Geléterte.
Denne retten har 298,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.