Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjedde i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,75kggjedde ca 1 3/4 kg
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
125grsmør
4stksjalottløk, finhakket
2dlkremfløte eller creme fraîche
2,5dlriesling eller annen hvitvin
1sssitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gjedde i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,47824,04Kcal
Protein14,6090,14gram
Karbohydrat0,513,15gram
Kostfiber0,080,49gram
Fett7,3545,38gram
Mettet fett4,6928,96gram
Alkohol0,96 %
Salt0,191,17gram
Pris på oppskriftenKr 13,09Kr 80,82Kroner
Hele oppskriften veier2 470 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Brochet De L´ll À La Créme)

Rens fisken godt. Skyll den og tørk med husholdningspapir. Krydre med salt og pepper.

Forvarm ovnen til 230 C. Smør en ildfast form med ca 1 ss av smøret. Spre hakket sjalottløk i bunnen. Legg på fisken og ha på rause smørklatter. Stekes ca 15 minutter.

Bland krem og vin i en bolle og hell det over fisken i formen. Settes tilbake i ovnen ca 20 minutter til og dryppes ofte.

Ha gjedden over på et serveringsfat og hold den varm. Ha sausen i en kjele og tilsett sitronsaft. Varmes over moderat varme til den tykner. Pisk inn resten av smøret litt etter litt over svak varme for å få en tykk, glatt saus. Ha sausen i en sausnebb og server den for seg til den varme fisken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6246)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.