Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjedde i form




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grgjeddefilet
1sssmør eller margarin
1tssalt
2ssvann

Gratengsaus:

2sssmør eller margarin
3sshvetemel
4dlfiskekraft eller melk
Ca 1,5stkeggeplommer
2krmsalt
0,5krmpepper

Smakstilsetning:

0,5dldill, finklippet
200grsjampinjong, hermetisk

Gratinering:

0,5dlost, reven
2ssstrøkavring


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gjedde i form med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,08376,94Kcal
Protein10,6837,95gram
Karbohydrat2,729,67gram
Kostfiber0,140,50gram
Fett5,8020,61gram
Mettet fett3,3111,76gram
Salt0,873,10gram
Pris på oppskriftenKr 8,41Kr 29,88Kroner
Hele oppskriften veier1 421 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll den ferske fiskefileten. Halvtin dypfryste fiskefileter slik at de kan tas fra hverandre, eller skjær halvtint fiskeblikk i 2 cm tykke skiver.

Smør en ildfast form med smør eller margarin. Legg fisken i formen og ha på salt. Tilsett eventuelt litt vann. Dekk formen med aluminiumsfolie. Kok fisken midt i stekeovnen ved 200 C til fisken er hvit helt igjennom, i 15-20 minutter.

Hell forsiktig av fiskekraften og bruk den til sausen.

Smelt smør eller margarin til sausen i en kjele. Ha i hvetemel og spe med fiskekraft eller melk. Rør hele tiden. La sausen koke 3-5 minutter.

Løft kjelen til side og rør i eggeplomme. Bland smakstilsetningene i sausen eller legg dem på fisken og hell sausen over. Dryss på ost eller strøkavring.

Stek retten ved 250 C til den er gjennomvarm og har fått pen farge. Potetmos kan sprøytes i klatter eller legges med skje rundt retten før den stekes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11770)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.