Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjeddeboller og engsyresaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grrenskåret gjeddefilet (eller hyse, torsk/ørret)
1sssalt
2stkeggeplommer
4dlkremfløte
2stkeggehviter
salt og hvit pepper fra kvern

Saus

2dltørr hvitvin
1dltørr vermut
1stksjalottløk
2dlkylling- eller fiskekraft
3dlkremfløte
50grsmør
kvernet hvit pepper
1håndfull(er)håndfull engsyre eller spinat
0,5stksitron eller lime


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gjeddeboller og engsyresaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier183,86932,91Kcal
Protein6,0230,55gram
Karbohydrat1,527,71gram
Kostfiber0,170,86gram
Fett15,7880,07gram
Mettet fett10,0150,79gram
Alkohol1,62 %
Salt1,165,91gram
Pris på oppskriftenKr 8,08Kr 41,00Kroner
Hele oppskriften veier2 030 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær kald filet i grove terninger. Rør det seigt med salt. Ha i hurtigmikser og kjør til fin farse. Spe med eggeplommer og med fløte. Ha farsen over i en arbeidsbolle.
Halvpisk eggehviter og skjær dem inn. Smak til med salt og hvit pepper. Får stå kaldt en times tid. Ha vann i en vid kjele, og tilsett litt salt. Varm til 50 °C. Form fine, avlange boller av farsen og ha dem i vannet (etter hvert). Varm opp til 80 °C. Snu bollene med jevne mellomrom. Legges over på et klede når de er ferdigtrukket. Kok opp hvitvin, vermut og hakket sjalottløk og la det koke litt inn.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca 1/3. Slå i fløte og la det koke sammen til passe tykk konsistens. Ha sausen i en hurtigmikser og kjør den med smøret. Sil sausen i en kjele.
Tilsett revet engsyre (spinat). Smak til med saften fra sitrus, salt og hvit pepper. Ha bollene tilbake i sausen. Varm alt skikkelig igjennom. Smak til.
Fordel sausen i dype tallerkener og plasser en stor bolle midt på hver tallerken.
Dryss på mer engsyre og revet gulrot. Serveres med god bakst og gjerne kokte små poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28479)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.