Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjeddegrateng




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grnytrukken gjedde
Ca 2,5sssmør/margarin
Ca 4,5sshvetemel
muskatblomme
litt tørket brød
4dlmelk
3stkegg
1dashsalt
Dill og evt. litt løk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gjeddegrateng med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier125,02397,04Kcal
Protein12,5939,98gram
Karbohydrat3,7611,94gram
Kostfiber0,110,35gram
Fett6,6020,96gram
Mettet fett3,7211,81gram
Salt0,270,85gram
Pris på oppskriftenKr 8,46Kr 26,87Kroner
Hele oppskriften veier1 270 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens Gjedda fri for skinn og ben.
Lag en tykk saus av smør/margarin, hvetemel og melk. Bruk ev. kokekraft dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå gjedde i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.

Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskatblomme. Muskatblomme er det vanligste krydder i gjeddegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder. Bland gjedda ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.

Server straks, for den faller lett sammen.

Gjeddegratengen kan også tilsettes kokt makaroni eller kokte grønnsaker. Da kan en bruke litt mindre mengde Gjedde. Dette kan være aktuelt om en bruker rester av kokt fisk. Dersom du vil ha en ekstra luftig og fin grateng må du skille eggeplommer og -hviter. Rør plommene inn i sausen og smak til med salt og muskatblomme. Bland inn fisken. Pisk eggehvitene stive. Vend den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Etegilde
(Intern: 1932)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.