Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gjeddekaker og spinat med ostesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grgjeddefilet
1tssalt
3dlfløte
1stkegg
revet muskat
grovmalt hvitpepper
finrevet skall av 1 sitron
500grfersk spinat eller 250 g dypfryst
Ca 0,75dlhvitvin

Ostesaus:

5dlmelk
40grhvetemel
40grsmør
Ca 1,5dlost, reven


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gjeddekaker og spinat med ostesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132,01651,61Kcal
Protein7,4936,97gram
Karbohydrat3,1415,50gram
Kostfiber0,602,96gram
Fett9,5347,04gram
Mettet fett6,0729,96gram
Alkohol0,36 %
Salt0,542,67gram
Pris på oppskriftenKr 9,06Kr 44,72Kroner
Hele oppskriften veier1 974 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær gjedden i fingertykke skiver, og smaksett med salt, pepper og revet muskat. Bland alt i en kjøkkenmaskin til en jevn, glatt masse. Tilsett først eggeplommen og deretter eggehviten. Pass på at alt blir godt blandet. Hell forsiktig i den kalde fløten, gjerne litt om gangen, så deigen fortsatt er fast i konsistensen. Sett deigen kaldt et par timer.

Lag eggeformede boller av deigen ved hjelp av en skje, og legg bollene på et ildfast fat. Dynk hvitvinen over. Dekk med aluminiumsfolie og sett fatet i ovn ved 175 C i 15-20 minutter.

Skjær spinaten i fine strimler. Fres den i en kjele med smør og server sammen med gjeddekakene.

Lag ostesausen: Smelt smøret og tilsett melet. Hell forsiktig i varm melk og rør hele tiden. La det koke ca 10 minutter under stadig omrøring. Når sausen er tyktflytende og blank, smakes den til med salt, og den revne osten tilsettes. La den koke opp. Server sausen til gjeddekakene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11927)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.