Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Glasert andebryst




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkandebryst
1stkrød søtpotet, ca 400 g
2ssripsgele
2ssripsgele
1tssterk chilisaus
1sssherryeddik
50grsmeltet smør
grovt salt
1dashsvart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Glasert andebryst med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153,10792,45Kcal
Protein11,1257,56gram
Karbohydrat9,3248,24gram
Kostfiber0,844,35gram
Fett7,7440,06gram
Mettet fett3,7219,25gram
Salt0,271,42gram
Pris på oppskriftenKr 23,26Kr 120,39Kroner
Hele oppskriften veier1 035 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær snitt i skinnsiden av andebrystet med ca 2,5 cm mellomrom. Gni slat og pepper inn i skinnet og snittene. Varm grillen, og sett grillplaten slik at avstanden til elementet blir ca 7, 5 - 10 cm.

Vask søtpoteten og skjær den i 1 cm tykke skiver. Kast de runde endene.

Grill kjøttet, start med skinnsiden opp i 5 minutter, deretter kjøttsiden opp i 8-10 minutter, avhengig av hvor godt stekt du vil ha kjøttet.

Bland ripsgelé, chilisaus og sherryeddik i en ildfast bolle i vannbad. Rør godt så alt blander seg etter hvert som geleen smelter.

Ta ut grillplaten, legg andebrystene med skinnsiden opp og pensle dem med glasuren. Sett dem under grillen igjen i 2-3 minutter til glasuren er karamellisert. Legg andebrystene på serveringsfat og hold dem varme.

Pensle potetskivene med smeltet smør, og legg dem på grillplaten. Dryss over grovt salt og pepper, og sett dem inn 1 rille høyere enn andebrystene.

Stek potetene i 4-5 minutter på hver side til de er myke. Ha på mer smør, salt og pepper når du snur dem.

Skjær andebrystene i skiver og server dem med grillete søtpoteter og en frisk grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7971)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.