Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Glasert rypebryst




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkryper
100grbacon
125grsmør
4dlvann
4dlfløte
1dashSalt
2skive(r)geitost

Saus:

0,75dlsjy
Evt fløte
2ssmadeira
1dashSalt
kajennepepper
4plate(r)gelatin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Glasert rypebryst med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier185,161 251,68Kcal
Protein14,81100,12gram
Karbohydrat0,805,41gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett13,5591,60gram
Mettet fett7,2949,28gram
Alkohol0,11 %
Salt0,352,34gram
Pris på oppskriftenKr 13,96Kr 94,37Kroner
Hele oppskriften veier2 704 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørk rypene godt både inni og utenpå. Bind fast baconskiver over brystet med bomullsgarn. Brun rypene i en stur gryte pent på alle sider. Spe emd kokende vann og la de surre på svak varme i ca i time. Hell på fløte og la de surre videre i ca 30-40 minutter. Snu rypene hele tiden. Når kjøttet så vidt slipper benet er de ferdige.

Ta rypene opp, fjern trås og baconskiver. Del hver rype i 2. Brystfiletene skjæres av Lår og vinger sitter igjen på skroget. Bryststykkene legges pent på ett serveringsfat. Sil av skyen og mål opp 0,75 dl. Tilsett evt fløte hvis det blir lite. Bløt gelatinen i litt vann. Kok opp sausen og smak til med madeira, salt og pepper. Ha i gelatinen og løs den opp. Kjøl raskt ned. Når den begynner å bli tykk øses den over brystfiletene. De skal dekkes helt. Server helt kaldt med kokte poteter. Bruk resten av rype til kraft som kan brukes i andre retter, eller som en varm saus ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3776)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 130,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.