Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Andebryst:

2stkandebryst
1sshel sort pepper, ristet i tørr stekepanne
1dashsalt
olje til steking

Glaserte gulrøtter:

12stkgulrøtter, tynne
2dlvann
Ca 2,5sssmør
2stksitroner, saften
1stksitron, skallet
Ca 1sssukker

Kremsaus:

1stksjalottløk
1tsgrønn pepper (hermetisk)
2dlkalvekraft
Ca 1,5dlkremfløte
50gr(usaltet) smør
presset sitronsaft
salt og pepper fra kvern

Dessuten:

Finsnittet bladpersille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,61652,88Kcal
Protein5,0130,68gram
Karbohydrat3,6722,48gram
Kostfiber1,076,55gram
Fett7,7547,46gram
Mettet fett4,4727,37gram
Salt0,261,60gram
Pris på oppskriftenKr 10,82Kr 66,26Kroner
Hele oppskriften veier2 450 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha hele sorte pepperkorn i en varm stekepanne og rist dem. Du vil se at pepperkornene oppfører seg nesten som "popkorn". Smaken blir kjempegod. Avkjøles og knuses i morter.

Tørk andebrystene godt. Salt og påfør knust pepper. Rut skinnsiden som du ruter svor på ribbe, med en skarp kniv. Varm litt olje i panne og legg brystene med skinn/fettsiden ned over sterk varme. Skru ned varmen til halvparten og la dem steke videre. Skal helst være medium (rosa) stekt. Fullføres denne prosessen så får en gyllenbrune bryst med sprøtt fett.

Skrell de tynne gulrøttene og del dem i to på tvers. Has i en kjele og kokes nesten møre i vann med smør. Ta gulrøttene opp. Tøm ut vannet, vask gryten og tilsett gulrøttene, sitronsaft, samt skall og sukker i gryten. La væsken koke inn til sirupslignende konsistens og vend gulrøttene i denne "sirupen" til de er dekket og glasert av sirup.

Skrell og hakk sjalottløk. Blank den i litt smør i en kjele. Hell på kraft og la det koke inn til ca. 1/3. Tilsett fløte og la det koke inn til passe konsistens. Tilsett grønn pepper, sitronsaft og skall og la det koke opp igjen. Pisk inn smør i små klatter. Sil sausen eller kjør den i en food prosessor til alt er glatt. Ha den tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt, pepper og evt. sitronsaft. Pisk sausen skummende.

Fordel gulrøttene på fire varme tallerkener.. Dryss over persille. Skjær andebryst (som har hvilt etter steking) i skrå skiver og fordel disse over gulrøttene. Hell sausen rundt. Serveres straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14921)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.