Glaserte gulrøtter med pepperstekt andebryst

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Andebryst:

2stkandebryst
1sshel sort pepper, ristet i tørr stekepanne
1dashsalt
olje til steking

Glaserte gulrøtter:

12stkgulrøtter, tynne
2dlvann
Ca 2,5sssmør
2stksitroner, saften
1stksitron, skallet
Ca 1sssukker

Kremsaus:

1stksjalottløk
1tsgrønn pepper (hermetisk)
2dlkalvekraft
Ca 1,5dlkremfløte
50gr(usaltet) smør
presset sitronsaft
salt og pepper fra kvern

Dessuten:

Finsnittet bladpersille

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 106,61 Kcal
Protein 5,01 g
Fett 7,75 g
Karbo 3,67 g
Pris 10,82.- kr

Fremgangsmåte:

Ha hele sorte pepperkorn i en varm stekepanne og rist dem. Du vil se at pepperkornene oppfører seg nesten som "popkorn". Smaken blir kjempegod. Avkjøles og knuses i morter.

Tørk andebrystene godt. Salt og påfør knust pepper. Rut skinnsiden som du ruter svor på ribbe, med en skarp kniv. Varm litt olje i panne og legg brystene med skinn/fettsiden ned over sterk varme. Skru ned varmen til halvparten og la dem steke videre. Skal helst være medium (rosa) stekt. Fullføres denne prosessen så får en gyllenbrune bryst med sprøtt fett.

Skrell de tynne gulrøttene og del dem i to på tvers. Has i en kjele og kokes nesten møre i vann med smør. Ta gulrøttene opp. Tøm ut vannet, vask gryten og tilsett gulrøttene, sitronsaft, samt skall og sukker i gryten. La væsken koke inn til sirupslignende konsistens og vend gulrøttene i denne "sirupen" til de er dekket og glasert av sirup.

Skrell og hakk sjalottløk. Blank den i litt smør i en kjele. Hell på kraft og la det koke inn til ca. 1/3. Tilsett fløte og la det koke inn til passe konsistens. Tilsett grønn pepper, sitronsaft og skall og la det koke opp igjen. Pisk inn smør i små klatter. Sil sausen eller kjør den i en food prosessor til alt er glatt. Ha den tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt, pepper og evt. sitronsaft. Pisk sausen skummende.

Fordel gulrøttene på fire varme tallerkener.. Dryss over persille. Skjær andebryst (som har hvilt etter steking) i skrå skiver og fordel disse over gulrøttene. Hell sausen rundt. Serveres straks.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Bama
Oppskriften har hatt 10849 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,1 poeng totalt (av max 6) fra 7 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14921)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!