Glutenfrie kanelboller


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 2,5 poeng (av max 6) fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 10934 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Finax
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3356)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse



NB! Oppskriften Glutenfrie kanelboller har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 333,09 Kcal
Protein 2,28 g
Fett 13,39 g
Karbo 50,11 g
Pris 3,91.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3dlmelk fingervarm
0,5tsfiber husk
25grgjær
100grromsvarmt smør
0,5dlsukker
0,25tssalt
1tsmalt kardemomme
5dlpotetmel
Ca 6dlfinax glutenfri melmix

Fyll:

100grromsvarmt smør
0,5dlsukker
1tskanel
Pensles med 1 egg og 2 ts vann
Strøs med perlesukker.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 boller

Rør melk og fiberhusk og la svelle 10 minutter. Smuldre gjæren i melken og rør til den er oppløst. Ha i smøret og resten av ingrediensene, men spar litt mel til utbaking. Elt noen minutter i maskin.
Ha deigen på bakebordet og kjevle ut en rektangulær leiv på ca 45x30 cm.
Bre ut smøret over leiven, ha på sukker og kanel. Rull så sammen og skjær i biter. Legg bollene i papirformer. Hev disse i minst en time.
Pensle med pisket egg og vann, og strø med perlesukker. Stek ved 250 grader midt i ovnen i ca 10 minutter. Kjøl ned på rist tildekket.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!