Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

God gammeldags fiskegrateng




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 4,5dlkokt fisk uten skinn og ben (evt. ca. 600 g rå fiskefilet)

Gratengsaus:

2sssmør eller marg.,
3sshvetemel,
3dlmelk
0,5tssalt
1krmhvit pepper
1krmrevet muskatnøtt ,
3stkegg
strøkavring


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for God gammeldags fiskegrateng med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier134,88313,84Kcal
Protein12,9430,11gram
Karbohydrat3,668,52gram
Kostfiber0,130,30gram
Fett7,5817,64gram
Mettet fett4,179,70gram
Salt1,042,43gram
Pris på oppskriftenKr 6,31Kr 14,68Kroner
Hele oppskriften veier931 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rå fisk trenger ikke å koke før den has i gratengen.
Smelt smør til sausen, rør inn hvetemel og spe med melken. (Brukes rå fisk tilsett 1ss hvetemel ekstra i sausen.) Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommene og fisken. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i gratengsausen. Fyll gratengen i godt smurt form. Dryss over strøkavring. Stek gratengen på nederste rille i ovnen ved 2000 i 40 - 50minutter.

Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19658)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.