Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Grønnsaksgrateng

Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Oppskriften har hatt 27803 lesere! 27803 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Grønnsaksgrateng har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 102,88 Kcal ......Protein: 4,15 gram ......Fett: 5,28 gram ......Mettet fett: 1,78 gram
Karbohydrater: 8,95 gram ......Kostfiber: 1,48 gram .....Natrium: 298,98 mg .......Pris: 2,34 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 550grgrønnsaker, lettkokte
for eksempel blomkål eller brokkoli i buketter,
gulrot, kålrot og nepe i terninger,
kål i strimler,
purre i skiver,
grønne bønner,
sukkererter
2ssmyk margarin
4sshvetemel
4dllettmelk og grønnsakskraft
Ca 1tssalt
0,25tspepper eller muskat
2stkegg
1dlost gjerne med 17 % fett , revet
Ca 2,5ssbrødsmuler (kan sløyfes)
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Diabetes info
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Stek i ca 40 min ved 175 ºC nederst i ovnen · Kok ferske grønnsaker knapt møre, eller bruk rester av kokte grønnsaker.
Ferdigkjøpte, fryste grønnsaker er forvellet og behøver ingen koking. ·
Lag en tykk, hvit saus av margarin, hvetemel og grønnsakskraft og melk, og smak den til med salt og pepper/muskat. · Rør inn eggene. Dersom du ønsker en mer luftig grateng, pisker du eggehvitene stive og vender dem forsiktig inn i røren. · Rør inn osten ·
Legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form og hell gratenggrøten over.
Du kan også røre grønnsakene inn før du heller alt i formen. · Strø eventuelt brødsmuler over · Stek gratengen


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 102,88318,5815,9 %
Fett: 5,2816,35 gr23,4 %Fett46,18 %
Protein: 4,1512,85 gr25,7 %Protein16,13 %
Karbo: 8,9527,71 gr9,2 %Karbo34,79 %
Fiber: 1,484,58 gr15,3 %Fiber2,87 %
Mettet fett: 1,785,51 gr27,6 %
Salt: 0,752,31 gr46,3 %
Hele oppskriften veier 1238,63 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,34 .-
Pris 4 porsjonerKr. 28,98 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,25.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Ovnsbakte grønnsaker med stekt laks hos oss.Les mer om Fylte auberginer (Muskakas) hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1539



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen