Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Grønnsaksgrateng

Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Oppskriften har hatt 26632 lesere! 26632 lesere

Ingredienser

Porsjoner
Ca 550grgrønnsaker, lettkokte
for eksempel blomkål eller brokkoli i buketter,
gulrot, kålrot og nepe i terninger,
kål i strimler,
purre i skiver,
grønne bønner,
sukkererter
2ssmyk margarin
4sshvetemel
4dllettmelk og grønnsakskraft
Ca 1tssalt
0,25tspepper eller muskat
2stkegg
1dlost gjerne med 17 % fett , revet
Ca 2,5ssbrødsmuler (kan sløyfes)
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Stek i ca 40 min ved 175 ºC nederst i ovnen · Kok ferske grønnsaker knapt møre, eller bruk rester av kokte grønnsaker.
Ferdigkjøpte, fryste grønnsaker er forvellet og behøver ingen koking. ·
Lag en tykk, hvit saus av margarin, hvetemel og grønnsakskraft og melk, og smak den til med salt og pepper/muskat. · Rør inn eggene. Dersom du ønsker en mer luftig grateng, pisker du eggehvitene stive og vender dem forsiktig inn i røren. · Rør inn osten ·
Legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form og hell gratenggrøten over.
Du kan også røre grønnsakene inn før du heller alt i formen. · Strø eventuelt brødsmuler over · Stek gratengen

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 103,02318,4915,9 %
Fett: 5,2816,32 gr23,3 %Fett46,12 %
Protein: 4,1612,86 gr25,7 %Protein16,15 %
Karbo: 8,9727,73 gr9,2 %Karbo34,82 %
Fiber: 1,494,61 gr15,4 %Fiber2,89 %
Mettet fett: 1,785,50 gr27,5 %
Salt: 0,591,82 gr36,5 %
Hele oppskriften veier 1236,63 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,34 .-
Pris 4 porsjonerKr. 28,94 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,24.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fylte tomater og paprika hos oss.Les mer om Bakt Hokkaido hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1539



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser