Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Grønnsaksgrateng

Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 2,34 Kcal: 103,02 Fett: 5,28 gr Protein: 4,16 gr Karbo: 8,97 gr
Mettet fett: 1,78 gr Kostfiber: 1,49 gr Salt av natrium: 0,59 gr
Oppskriften har hatt 25663 lesere! 25663 lesere

Ingredienser

Porsjoner
Ca 550grgrønnsaker, lettkokte
for eksempel blomkål eller brokkoli i buketter,
gulrot, kålrot og nepe i terninger,
kål i strimler,
purre i skiver,
grønne bønner,
sukkererter
2ssmyk margarin
4sshvetemel
4dllettmelk og grønnsakskraft
Ca 1tssalt
0,25tspepper eller muskat
2stkegg
1dlost gjerne med 17 % fett , revet
Ca 2,5ssbrødsmuler (kan sløyfes)
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater34,82 prosent
Protein16,15 prosent
Fett46,12 prosent
Kostfiber2,89 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 28,94

Pris pr porsjon

Kr 7,24
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Stek i ca 40 min ved 175 ºC nederst i ovnen · Kok ferske grønnsaker knapt møre, eller bruk rester av kokte grønnsaker.
Ferdigkjøpte, fryste grønnsaker er forvellet og behøver ingen koking. ·
Lag en tykk, hvit saus av margarin, hvetemel og grønnsakskraft og melk, og smak den til med salt og pepper/muskat. · Rør inn eggene. Dersom du ønsker en mer luftig grateng, pisker du eggehvitene stive og vender dem forsiktig inn i røren. · Rør inn osten ·
Legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form og hell gratenggrøten over.
Du kan også røre grønnsakene inn før du heller alt i formen. · Strø eventuelt brødsmuler over · Stek gratengen




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Ovnsbakt grønnsakssalat hos oss.Les mer om Gresskargryte hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1539



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen