Aktuelt akkurat nå!
Grillmat...Sommermat...Makrell...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Grønnsaksgrateng

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 550grgrønnsaker, lettkokte
for eksempel blomkål eller brokkoli i buketter,
gulrot, kålrot og nepe i terninger,
kål i strimler,
purre i skiver,
grønne bønner,
sukkererter
2ssmyk margarin
4sshvetemel
4dllettmelk og grønnsakskraft
Ca 1tssalt
0,25tspepper eller muskat
2stkegg
1dlost gjerne med 17 % fett , revet
Ca 2,5ssbrødsmuler (kan sløyfes)

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 100,51 Kcal
Protein 4,1 g
Fett 5,23 g
Karbo 8,56 g
Pris 2,31.- kr

Fremgangsmåte:

Stek i ca 40 min ved 175 ºC nederst i ovnen · Kok ferske grønnsaker knapt møre, eller bruk rester av kokte grønnsaker.
Ferdigkjøpte, fryste grønnsaker er forvellet og behøver ingen koking. ·
Lag en tykk, hvit saus av margarin, hvetemel og grønnsakskraft og melk, og smak den til med salt og pepper/muskat. · Rør inn eggene. Dersom du ønsker en mer luftig grateng, pisker du eggehvitene stive og vender dem forsiktig inn i røren. · Rør inn osten ·
Legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form og hell gratenggrøten over.
Du kan også røre grønnsakene inn før du heller alt i formen. · Strø eventuelt brødsmuler over · Stek gratengen



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Diabetes info
Oppskriften har hatt 30338 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 7 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1539)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!