Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Grønnsaksgrateng

Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Oppskriften har hatt 27742 lesere! 27742 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Grønnsaksgrateng har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 102,88 Kcal ......Protein: 4,15 gram ......Fett: 5,28 gram ......Mettet fett: 1,78 gram
Karbohydrater: 8,95 gram ......Kostfiber: 1,48 gram .....Natrium: 298,98 mg .......Pris: 2,34 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 550grgrønnsaker, lettkokte
for eksempel blomkål eller brokkoli i buketter,
gulrot, kålrot og nepe i terninger,
kål i strimler,
purre i skiver,
grønne bønner,
sukkererter
2ssmyk margarin
4sshvetemel
4dllettmelk og grønnsakskraft
Ca 1tssalt
0,25tspepper eller muskat
2stkegg
1dlost gjerne med 17 % fett , revet
Ca 2,5ssbrødsmuler (kan sløyfes)
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Diabetes info
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Stek i ca 40 min ved 175 ºC nederst i ovnen · Kok ferske grønnsaker knapt møre, eller bruk rester av kokte grønnsaker.
Ferdigkjøpte, fryste grønnsaker er forvellet og behøver ingen koking. ·
Lag en tykk, hvit saus av margarin, hvetemel og grønnsakskraft og melk, og smak den til med salt og pepper/muskat. · Rør inn eggene. Dersom du ønsker en mer luftig grateng, pisker du eggehvitene stive og vender dem forsiktig inn i røren. · Rør inn osten ·
Legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form og hell gratenggrøten over.
Du kan også røre grønnsakene inn før du heller alt i formen. · Strø eventuelt brødsmuler over · Stek gratengen


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 102,88318,5815,9 %
Fett: 5,2816,35 gr23,4 %Fett46,18 %
Protein: 4,1512,85 gr25,7 %Protein16,13 %
Karbo: 8,9527,71 gr9,2 %Karbo34,79 %
Fiber: 1,484,58 gr15,3 %Fiber2,87 %
Mettet fett: 1,785,51 gr27,6 %
Salt: 0,752,31 gr46,3 %
Hele oppskriften veier 1238,63 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,34 .-
Pris 4 porsjonerKr. 28,98 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,25.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli hos oss.Les mer om Fylt fennikel hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1539



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen