Grønn ertesuppe med potet. purreløk og krutonger

Ingredienser

4 porsjoner

300 g poteter
50 g smør
7 1/2 dl lys kraft
salt og pepper
1 dl fløte
50 g purreløk

Brødkrutonger
brød
olje
hvitløk

Brennsnut (kjøttsuppe)
1/2 kg saltkjøtt med bein
2 l vann
2 gulrøtter
3 poteter
1/2 kålrabi
1 purre
2 kjøttpølser

Annonse

Fremgangsmåte:

Her er det to forskjellige supper. En tradisjonell potet og purreløksuppe og en grønn ertesuppe basert på potet og purreløksuppen. Suppen kan godt serveres som hovedrett, da med sei eller torskefilet, som vist i hovedretten servert i suppen og med en god hvitløksbaguett til. Som forrett kan suppen godt serveres med litt stekt bacon og/eller litt lettsaltet torsk.
Brødkrutonger som det er oppskrift på under er også et perfekt garnityr.
Suppen kan også spises kaldt uten erter på sommeren, med en god salat til. I stedet for lys kraft kan man bruke vann eller kyllingkraft.

Grønn ertesuppe
Varm potet og purreløksuppen spes med litt melk eller kraft som er kokt opp med ca 200 g grønne erter og litt smør, kjøres med hurtigmikser til fin purésuppe.

Potet og purreløksuppe
Skjær purre i skiver og fres i smøret. Tilsett potetene som er kuttet i terninger. Ha i kraften og kok til potetene er møre. Kjør suppen på en hurtigmikser og sil av. Smak til med fløte, salt og pepper. Brødkrutonger Kutt daggammelt brød i terninger uten skorpe og bland brødterningene med olje eller smeltet smør og hakket hvitløk. Stek i ovnen til de er gyllen brune.

Brennsnut (kjøttsuppe)
Kok kjøttet til det er mørt. Kjøttet skjæres i biter og has opp i krafta igjen. Grønnsakene kuttes i terninger og kokes i krafta. Pølsene skjæres i biter og has i suppa. Server brennsnuten rykende varm, gjerne med flatbrød til.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat og Mer
Oppskriften har hatt 4395 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2280)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!