Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grønne linser med tomater og pasta




Linser er ikke bare tilbehør. Dette er næringsrik og proteinrikt produkt, med masse jern, fiber og B vitaminer. Linser er hovedmat i mange land i Østen.

De mørkegrønne puy linsene regnes å ha mest smak og mest protein, ca 28 % - mer enn i de fleste typer kjøtt.

Alle ingrediensene kan du kjøpe på Rema 1000.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storløk
2feddhvitløk
1stksellerirot
2stkgulrøtter
200grgrønne (puy) linser (kan bløtlegges i kaldt vann i ca 3 timer - koketiden reduseres med 10 minutter
500grpasta, din favoritt fersk
2boks(er)tomater, flådde
0,5glassrødvin (evt saft av halv sitrone)
1kvist(er)timian frisk, eller 1 ts tørket
2blad(er)laubærblader
1bunt(er)fersk eller 5 spiseskjeer tørket persille
salt, pepper og litt sukker
2ssvegetabilsk olje, helst avokado eller raps


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Selleri
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grønne linser med tomater og pasta med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142,69743,06Kcal
Protein6,2232,39gram
Karbohydrat23,71123,47gram
Kostfiber3,2717,03gram
Fett1,608,33gram
Mettet fett0,110,57gram
Alkohol0,29 %
Salt0,040,21gram
Pris på oppskriftenKr 3,68Kr 19,16Kroner
Hele oppskriften veier2 083 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Alle grønnsaker vaskes, kuttes i små biter, evt rives i rivjern, og stekes i olje i ca 3 - 5 minutter. Løken skal være blank, men ikke brun.

Tilsett tomatene, rødvin (evt sitronsaft), timian, salt, pepper, sukker. Kok opp og la småkoke i 15 minutter (hvis linsene er bløtlagt) eller 20 - 25 minutter. Hvis du bruker tørket persille, tilsett den like før du slå av varmen. Kok pastaen, slå ut vannet

Bland pastaen og grønnsakslinsene og server med fersk hakket persille.

Vil du spare tid, begynn å koke linsene før du starter å skjære grønnsakene, og tilsett de halvkokte linsene etter at løken er blitt blank.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dyrevennlig.org
(Intern: 26792)
Tilberedningstid: 20-30 min
Kategori: Pasta
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.