Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grateng med kirsebær og nougat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

kremen:

2dlkaffefløte
20grbrun farin
1tspulverkaffe
2stkeggeplommer
10grpotetmel (maizena)
10stkkirsebær, modne
100grbløt nougat
litt melis til gratengen


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grateng med kirsebær og nougat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier239,23520,92Kcal
Protein3,988,67gram
Karbohydrat21,8647,60gram
Kostfiber0,210,46gram
Fett15,0532,77gram
Mettet fett3,447,49gram
Salt0,060,14gram
Pris på oppskriftenKr 11,19Kr 24,37Kroner
Hele oppskriften veier436 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kremen: Ha kaffefløten (gjem litt), sukkeret og nescafeen i en gryte og kok det opp. Rør i en skål resten av kaffefløten, eggeplommene (gjem hvitene) og potetmelet sammen. Tilsett under lett pisking den varme fløte til eggeplommene.
Hell det hele tilbake i gryten og varm det opp til kokepunktet under konstant omrøring, til det danner en krem. La kremen koke sakte et kort øyeblikk. Hell kremen tilbake i skålen gjennom en dørslag og kjøle ned den.
Sten ut kirsebærene og skjær dem i grove terninger. Riv nougat'en på et rivejern. Sørg for å nougat'en er kald. Sett varme på grillen i stekeovnen.; pisk ca. 1 eggehvite stiv. Vend eggehviten i kremen, så den blir lett og luftig. Vend likeså kirsebær og nougat i kremen og ha den i to små gratengskåle eller lignende, som kan tåle å komme under grillen.
Strø et fint lag melis gjennom en dørslag over kremen og sett skålene i en stålbakke.
Fyll isterninger og kaldt vann i stålbakken.
Gratengér slik kremen i isvann under grillen og servér desserten kald med en varm, gratengeret topp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 26128)
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kirsebærpai med eggekrem og marengslokk.Kirsebærpai med eggekrem og marengslokk.
Denne retten har 289,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Morellsuppe med kanelkrem.Morellsuppe med kanelkrem.
Denne retten har 123 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tiramisu med kirsebær.Tiramisu med kirsebær.
Denne retten har 219,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott.Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkomp.
Denne retten har 180,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med moreller.Pavlova med moreller.
Denne retten har 196,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.